Close
Drie kleuren quinoa bowl met avocado en zongedroogde tomaat

Drie kleuren quinoa bowl met avocado en zongedroogde tomaat

Om mijn darmen in balans te krijgen eet ik dus wat meer glutenvrij. Niet volledig maar wel grotendeels. En toen ik bij mijn ontbijt al brood gegeten had wilde ik wel weer iets anders voor de lunch. En dus maakte ik deze easy peasy drie kleuren quinoa bowl met avocado en zongedroogde tomaat!

Eerder vertelde ik al dat ik zongedroogde tomaat een goede vervanger vind voor spekjes, qua smaak, zoals hier in deze heerlijke tagliatelle in gorgonzolasaus. En ook in deze drie kleuren quinoa bowl zorgen ze voor net dat beetje extra smaak!

drie kleuren quinoa bowl 2

Deze salade kun je natuurlijk ook in de avond eten. Ik zou dan alleen wel de hoeveelheid quinoa aanpassen naar bijvoorbeeld 150 gram. En je kunt er dan eventueel nog wat (plantaardige) kipstukjes aan toe voegen. Extra lekker als die dan ook even kruid met de kruiden die ik in het recept gebruik!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 100 gram 3 kleuren quinoa, ik gebruik die van Lassie
  • 1 tl Ras el Hanout kruiden, ik gebruikte de kruidenmix van Green Gypsy
  • 1 grote rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • 1,5 paprika, het leukste is in 2 kleuren, in kleine blokjes gesneden
  • 6 zongedroogde tomaten, liefst die je in een zakje koopt i.p.v. op olie, in kleine reepjes
  • 2 handjes rucola
  • Optioneel: wat verse fijngehakte koriander

Zo maak je de drie kleuren quinoa bowl:

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de kruiden toe bij het koken.

Maak 2 kommen op net als op de foto. Garneer met wat koriander.

That’s it!

Enjoy! 😀

Ga jij deze drie kleuren quinoa bowl met avocado en zongedroogde tomaat maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

drie kleuren quinoa bowl 3

Geef een reactie