Close
Peanutbutter banana popsicles!

Peanutbutter banana popsicles!

Deze peanutbutter banana popsicles maakte ik omdat ik gezonde versie van een magnum wilde maken en ja de combinatie banaan met pindakaas is natuurlijk goddelijk! Doe daar een laagje chocolade omheen en het is echt heaven op een stokje!

peanutbutter banana popsicles 1

Ik gebruik voor deze peanutbutter banana popsicles een horizontale siliconen ijsvorm waarmee ik 3 ijsjes tegelijk kan maken. De vorm is in dit geval ook wel handig om de pindakaas vulling toe te voegen. Ik weet niet of het ook zo gemakkelijk te doen is met een vorm waar je de stokjes van bovenaf erin moet steken maar het is vast niet onmogelijk. Mocht je benieuwd zijn waar ik deze vorm vandaan heb, dat is van Ali Express. Daar bestel ik bijna al mijn handige keukenhulpjes. 🙂

Voor 3 ijsjes heb je nodig:

  • 1 in stukjes bevroren banaan, hoe rijper hoe beter
  • scheutje sojamelk of andere (plantaardige) melk
  • 3 tl pindakaas, pure pindakaas gemaakt van 100% pinda’s, geen CalvĂ©
  • 75 gram pure chocolade 70% of hoger
  • 2 handjes ongezouten pinda’s, fijn gehaktZo maak je ze:

Doe de stukjes banaan met de sojamelk in een blender en blend tot je een dikke ijzige massa (bananenijs) hebt. Verdeel 3/4 van het ijs over de vormpjes en verdeel in het midden van elk ijsje een lepel pindakaas. Zo krijg je een pindakaasvulling in het ijsje. **Een andere optie is dat je de pindakaas al bij de banaan en sojamelk in de blender doet. ** Top af met de rest van het bananenijs, steek de stokjes erin en zet de vorm minstens 4 uur in de vriezer tot de ijsjes hard geworden zijn.

Smelt de chocolade au bain-marie en haal de ijsjes uit de vriezer. Leg een stukje bakpapier op een bord of plankje en verdeel de chocolade over een ijsje, leg hem op het bakpapier en bestrooi direct met de stukjes pinda. Ga snel te werk want doordat de ijsjes bevroren zijn stolt de chocolade vrijwel direct. Ga zo verder met de andere 2 ijsjes.

Eet de ijsjes direct of bewaar ze in de vriezer. Als je ze niet meteen eet laat de ijsjes dan voordat je ze gaat eten een paar minuten een beetje ontdooien, dit eet namelijk iets lekkerder.

Enjoy! 😀

3 thoughts on “Peanutbutter banana popsicles!

Geef een reactie