Close
kokos amandelpasta

Kokos amandelpasta!

Nu ik het candida dieet volg moest ik natuurlijk wel even wennen aan wat ik wel en niet “mag” eten. Een van de dingen die je niet mag is pinda’s en dus ook geen pindakaas. 🙁 Waarom niet? Omdat pinda’s schimmelgevoelig zijn en je dan dus het risico loopt de candida schimmel te voeden. Maar gelukkig mogen noten, op walnoten na, wel en amandelen zijn zelfs een hele goede keus! Daarom heb ik mijn geliefde pindakaas vervangen voor deze kokos amandelpasta.

Nu was ik al gek op amandelpasta maar gezien het prijsverschil koos ik vaker voor pindakaas. Echter nu ik geen andere keus meer heb, heb ik het geld er graag voor over! Mijn favoriet is de kokos amandelpasta van Pip & Nut maar omdat die behoorlijk prijzig is (maar liefst €4,99 per 225 gram) maak ik hem dus liever zelf. Naast dat dit goedkoper is, is zelf maken super makkelijk en je kunt ook nog eens zelf bepalen wat en hoeveel je erin doet. Binnen een paar minuten heb je een heerlijk potje verse homemade kokos amandelpasta!

Voor 1 potje kokos amandelpasta heb je nodig:

 • 175 gram gebrande ongezouten amandelen
 • 4-6 EL (of meer naar smaak) kokosrasp
 • Optioneel, snufje keltisch zeezout

Zo maak je de kokos amandelpasta:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat hem draaien tot je een vloeibare pasta hebt. Afhankelijk van hoe krachtig je keukenmachine is hoef je maar enkele keren de machine te stoppen en het notenmengsel naar beneden te schrapen. That’s it!

Enjoy! 😀

Gebruik de kokos amandelpasta als spread, dip of als basis voor je dressing of satésaus. Hier vind je mijn recept voor de lekkerste homemade satésaus!

Liefs Manon ananas

Ga jij deze kokos amandelpasta maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

kokos amandelpasta 2

5 thoughts on “Kokos amandelpasta!

 1. Beste, ik wil heel graag u recept uitproberen. Ik ben ook dol op amandel pasta. Bent u zeker van de ingrediënten? Is het echt zonder toevoeging van vloestof? Amandel en kokos zijn droge ingrediënten u potje leek mij best vloeibaar.
  Met de vriendelijke groeten
  Fatma

  1. Ja ik ben zeker van dr ingrediënten met een goede keukenmachine maak je er gemakkelijk een pasta van. Je kunt ook eerst de amandelen in de machine doen tot pasta draaien en dan de kokos toevoegen. Wat je wilt.

 2. Hallo Manon,

  Bedoel je met een keukenmachine, een blender?
  Hoelang is een potje houdbaar en moet deze in de koelkast bewaard worden?

  Met vriendelijke groeten,

  Jacqueline

  1. Nee een keukenmachine is een keukenmachine die maalt, snijd, hakt, mengt. Tenzij je een heel erg krachtige blender hebt die notenpasta’s kan maken.

Geef een reactie