Close
Tropisch havermout ontbijtje!

Tropisch havermout ontbijtje!

Dit tropische havermout ontbijtje is een heerlijk zonnig ontbijtje wat past bij zomers weer! Maar ook op een wat minder zomerse dag (een typische Nederlandse zomerdag met veel regen dus) zorgt dit ontbijtje alsnog voor een heerlijk zomers gevoel

Door de kokosmelk krijgt je havermout een lekkere volle smaak die heerlijk tropisch is. Voeg daar zoete en sappige stukjes mango aan toe en je waant je echt even op een onbewoond eiland tijdens het eten ervan!

En is beloofd het nu een echt tropische ochtend te worden dan kun je dit ontbijtje ook koud eten. Maak het dan de avond van te voren door alle ingrediënten, behalve de blokjes mango, in een schaaltje te doen en even goed te roeren. Zet het schaaltje in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen de blokjes mango nog toe te voegen en genieten maar!


Voor 1 tropisch havermout ontbijtje heb je nodig:

  • 200 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 50 gram havermout of havervlokken (ik heb hier havervlokken gebruikt)
  • Paar stevia druppels vanille of andere zoetstof naar keuze
  • 1/2 verse mango, in blokjes of 2 handjes bevroren mango blokjes, ontdooit of even opwarmen in de magnetron
  • Optioneel: wat kokosvlokken of kokosrasp ter garnering

Zo maak je het:

Doe de kokosmelk, water, stevia druppels en havermout/vlokken in een pannetje en breng aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes koken tot het voor jou de gewenste dikte heeft. Doe de helft van de blokjes mango in een schaaltje, schep hier de havermout op en maak af met de rest van de blokjes mango en eventueel wat kokosvlokken of rasp.

Enjoy! 😀

Geef een reactie