Close

Super smeuïg bananenbrood met noten, cranberries en pitten!

Ik had eigenlijk nog nooit amandelmeel gebruikt dus toen ik een pak amandelmeel in het #vriendenvanah pakket zag wist ik eigenlijk al meteen waarvoor ik het wilde gebruiken. Bananenbrood natuurlijk! En deze bakte ik speciaal voor mijn gasten die kwamen voor de presentatie die ik voor mijn opleiding moest houden. Ik hielde presentatie over de schijf van vijf en ik vond een gezonde snack dan ook meer dan op zijn plaats om te serveren. En het was een hele goede zet want alles ging meteen op!

Maar goed dus dat ik stiekem nog een paar plakjes achtergehouden had om zelf ook nog te kunnen genieten. 😉

img_20170331_111419_467.jpg

Dit is serieus het smeuïgste bananenbrood wat ik ooit gebakken heb! En naast amandelmeel heb ik ook wat boekweitmeel gebruikt dus dat maakt het broodje ook nog eens glutenvrij. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om ander meel te gebruiken.

Voor een brood van 21 cm heb je nodig:

  • 3 bananen, hoe rijper hoe beter!
  • 3 eieren
  • 80 gram zachte dadels, heb je geen zachte dadels week ze dan een kwartiertje in warm water
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 handjes noten & bessen mix (Nuts About Nature) of meng zelf wat noten met gedroogde cranberries
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Pompoen -en zonnebloempitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de bananen met de eieren en de dadels in een keukenmachine of blender tot een glad geheel. Giet dit mengsel over in een kom en voeg al roerende met een garde het meel toe. Roer er de bakpoeder en het zout door heen en meng goed. Hak de noten grof en roer als laatste door het beslag.

Giet het beslag in een ingevet bakblik en bestrooi met pitten.

Bak het brood 45-50 in de oven. Het is gaar als een satéprikker er schoon uit komt.

Enjoy! 😀

img_20170331_112150_943.jpg

Ga jij dit broodje maken? Ik ben heel benieuwd hoe je hem vind dus tag mij in je foto of gebruik de hastag #healthyfoodie_manon. Ik vind het echt super leuk om jullie creaties te zien! 😀

Geef een reactie