Close
Veggie loaded quinoa salade met homemade satésaus van Floor | Loaded with veggies!

Veggie loaded quinoa salade met homemade satésaus van Floor | Loaded with veggies!

Vandaag deelt een zeer dierbare vriendin een heerlijk loaded with veggies recept! En je hebt haar vast al eens voorbij zien komen in mijn Stories of mijn feed. Floor is een grote inspiratie voor mij, ze is namelijk een echte powervrouw en stoere girlboss. En daarnaast heeft ze een hart van goud. Super tof vind ik het dan ook dat ze vandaag het recept voor deze veggie loaded quinoa salade met homemade satésaus wil delen op mijn blog!

Floor van Tuijn

Hi, ik ben Floor! Wellicht ken je me van de gezellige skeeler en foodie-avonturen die ik samen met Manon beleef en die we graag via onze Stories vastleggen óf kent je me via @floorvantuijn, mijn eigen platform vol hersenspinsels, lifestyle en mindset-inspo.

Ik beschouw mezelf als een lazy chef en echte foodie, niet te verwarren met een foodblogger. Ik houd van hotspothunting, nieuwe recepten uitproberen maar altijd makkelijk en snel op tafel. Daarnaast ben ik van te zwaar, naar te licht naar gewoon Floor gegaan. In deze zoektocht ben ik op zoek gegaan naar de balans tussen makkelijk, gezond, lekker en toegankelijk koken en genieten. Naast mijn passie voor food ben ik mentor op het VO en trainer rondom de thema’s faalangst, mindset en perfectionisme. Mijn lievelingsmotto: Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bent. Hierbij is kiezen voor jezelf en goed voor jezelf zorgen een grote prioriteit.

Naast mijn werk als trainer, houd ik enorm van sporten. Vroeger sportte ik om af te vallen, nu om mij vitaal te voelen en energie kwijt te kunnen. Boksen, Bootcamp, XCO en Body Combat zijn sporten die ik graag doe maar op nummer 1 staat toch wel de mooiste sport die er is: wielrennen! In mei 2018 richtte ik daarom de leukste dameswielrenclub van Tilburg op: WTC Cadence Élégance. Het doel: Een laagdrempelige en toegankelijk club waar we samen genieten van deze mooie sport. Inmiddels zijn we met 35 vrouw sterk en rijden we elke dinsdag samen een mooie ronde. Op Instagram kun je ons vinden onder @wtccadenceelegance

Ook vind ik het leuk om events te organiseren en like minded mensen met elkaar in verbinding te brengen. Zo organiseerde ik meerdere foodtours door Tilburg en een vrouwenevent met allemaal gave ondernemers. Daarnaast ben ik vanuit mijn bedrijf een boek aan het schrijven, to be continued…

Groenten Gekte!

Ik probeer in minimaal twee maaltijden per dag groenten te verwerken om mijn lichaam te voeden. Denk aan een smoothiebowl met courgette, banaan, spinazie, rood fruit en pindakaas, of een groentepizza, een couscous salade met gegrilde groenten en feta of de pompoen kaasfondue van Manon. Ik denk dat ik minimaal 400 gram groenten per dag binnenkrijg. Waar ik vroeger wild werd van pizza salami en spareribs kan ik nu craven naar een heerlijke smoothiebowl of curry! En ik eet maximaal 2 keer per week vlees en dit bevalt me erg goed.

Mijn favoriete gerecht? Homemade dumplings, springrolls met rauwe groenten + mango en steak tartare van RAK in Tilburg.

Loaded with veggies!

Voor de loaded with veggies challenge van Manon wilde ik iets doen geïnspireerd op de Aziatische keuken, want I LOVE Asianfood! Ik heb een recept voor je wat makkelijk, gezond en zálig is!

Ik presenteer jullie: Floor’s veggie loaded quinoa salade met homemade satésaus. Dit recept bevat maar liefst totaal 690 gram groenten, dat komt neer op 230-345 gram groenten per persoon.

Ik zou het super leuk vinden als je me laat weten wat je van het recept vindt. Je mag me altijd een DM via Instagram sturen of hieronder reageren. Als mijn verhaal je interesse heeft gewekt of iets bij je heeft losgemaakt is het wellicht ook leuk om eens op mijn website rond te neuzen www.floorvantuijn.com. Wie weet tot snel!

quinoa salade met 5 soorten groenten en homemade satésaus Floor

Veggie loaded quinoa salade met homemade satésaus

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:

Voor de satésaus:

  • 1 el ketjap manis
  • 2 el pindakaas
  • 2 el water

Zo maak je de veggie loaded quinoa salade met homemade satésaus:

Bereidt de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Was, indien nodig, de spinazie en snijdt klein. Verdeel de spinazie over een grote schaal. Breng de quinoa op smaak met wat olijfolie en de Chinese 5 kruiden. Schep de quinoa in een schaal en meng met de spinazie.

Snijdt de paprika, wortel en komkommer in stukjes en verdeel samen met de taugé over de schaal. Hussel wat door elkaar en voeg peper en zout toe.

Snijdt de rode ui in ringen en bak samen met de wokreepjes op middelhoogvuur in 5 minuten gaar.  Verdeel de rode ui en wokreepjes over de schaal.

Verhit op laagvuur de pindakaas, water en ketjap tot een vloeibare satésaus. Mocht hij te dik worden, kun je gerust extra water toevoegen. Verdeel de saus over de schaal. Snijdt de koriander grof en garneer er de salade mee samen met de bloemetjes en het sesamzaad.

Geniet ervan! 😀

Ga jij de veggie loaded quinoa salade met homemade satésaus maken? Tag ons dan in je foto en vergeet niet de hashtag #loadedwithveggiesHFM te gebruiken!

Geef een reactie