Close
Loaded with veggies! | Nieuwe rubriek!

Loaded with veggies! | Nieuwe rubriek!

Yes!! Eindelijk een nieuwe rubriek op mijn blog! Ik liep al een hele tijd met de gedachte rond om weer een speciale rubriek te starten op de blog. En daar is ‘ie dan eindelijk! De loaded with veggies rubriek!

Drie jaar geleden startte ik de rubriek healthy pleasures en ik speel al een hele tijd met het idee om weer een rubriek te starten waarin collega bloggers een recept kunnen delen op mijn blog. Ik vind het namelijk super leuk om zoveel mogelijk veggie loaded recepten op de blog te kunnen delen om jou te kunnen inspireren om gezonde(re) keuzes te maken.

Loaded with veggies!

Ik dacht heel even om de rubriek healthy pleasures een nieuw leven in te blazen. Maar toen ik onlangs 2 dagen in mijn Stories deelde hoe ik zoveel mogelijk groenten op een dag eet kreeg ik daar zoveel positieve reacties op dat er een lampje boven mijn hoofd begon te branden. En zo kwam dus het idee om een rubriek te starten waarmee ik jou kan inspireren om dagelijks meer groenten op het menu te zetten!

Samen

Maar dit doe ik niet alleen! Nee, dit doe ik met behulp van mijn collega foodbloggers en iedereen die zijn/haar favoriete “loaded with veggies” recept wil delen. Collega bloggers kunnen zich aanmelden per mail. En mocht jij nu geen blog hebben maar wel graag een recept willen delen dan kun je dit doen d.m.v. onderstaande hashtag te gebruiken.

Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden zoals bijvoorbeeld een minimale hoeveelheid veggies per gerecht want de bedoeling is dat je uiteindelijk een dagmenu samen moet kunnen stellen met de recepten uit deze rubriek van ontbijt, lunch en diner. Waarmee je dan op een totaal van 500 gram groenten komt aan het eind van de dag. Waarom 500 gram? Omdat de aanbevolen 250 gram, vanuit de overheid, echt veel te weinig is! Het minimale, wil je echt gezondheidsvoordelen behalen, zou 500 gram groenten moeten zijn. En dit klinkt misschien nog erg veel voor je maar als je de rubriek gaat volgen zul je vanzelf gaan zien dat dat echt niet zo moeilijk is om te behalen.

De exacte voorwaarden per gerecht en de verdere ins & outs waaraan je stukje moet voldoen (denk aan intro, foto’s e.d.) krijg je per mail toegestuurd n.a.v. je aanmelding.

Aanmelden

Wil jij jouw favoriete “loaded with veggies” recept delen op de blog? Stuur dan een mail naar: info@healthyfoodiemanon.com dan stuur ik je de ins & outs z.s.m. toe.

Challenge!

En ik daag nu dan ook alle ‘niet-bloggers’ uit om elke dag zoveel mogelijk veggies te eten! Om te beginnen bij minimaal 500 gram per dag. Mijn eigen streven is 800 gram per dag, wat ik overigens ook niet elke dag haal maar andere dagen ruimschoots, mijn minimale inname is wel altijd 500 gram. Maar dit blijkt voor velen toch nog lastig haalbaar. Ik hoop dan ook met deze rubriek én challenge jou zoveel mogelijk te kunnen inspireren om die 500, en wellicht wel die 800 gram, per dag te halen! Gebruik de hashtag #loadedwithveggiesHFM dan ook bij je foto’s in je feed of Stories zodat je zoveel mogelijk mensen inspireert met jouw “loaded with veggies” recepten!

Heb je geen blog maar maak je wel graag mooie foto’s van je gerechten, stuur me dan ook gerust een mailtje!

Voorbeelden

Hier volgen alvast wat voorbeelden van heerlijke loaded with veggies recepten. Wat dacht je van deze vegan veggie wafels met gebakken appel als ontbijt. Deze linzensalade met rode biet en geitenkaas voor lunch, yum! En dan als avondmaal deze snelle Pad Thai noodlesoup. Met deze drie zit je ruimschoots over de 500 gram groenten op één dag. Zo zie je maar dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om die 500 gram te behalen.

Geef een reactie