Close
Snelle groene pasta met plantaardige zalm

Snelle groene pasta met plantaardige zalm

Deze snelle groene pasta met plantaardige zalm zet je binnen 15 minuten op tafel! En dan is hij ook nog eens loaded met verstopte veggies.

En die verstopte veggies zijn natuurlijk ideaal als je eters hebt die lastig groenten eten.

Waarom ik koos voor plantaardige zalm? Deze zat in de Foodybox zomer van Kroon op het werk. Elk kwartaal krijg ik van hun een doos met allerlei producten om te proberen. De plantaardige zalm van Vivera valt me niet tegen! De smaak is goed en de structuur lijkt ook echt wel op echte zalm. Zelf ben ik erg liefhebber van zalm en voor de afwisseling is deze plantaardige versie wel een keer lekker.

Grappig weetje, dit recept staat al klaar in mijn concepten sinds eind juni. Ik maakte dit en at het 2 dagen achter elkaar en de tweede keer werd ik ziek. Ik was even bang dat het aan dit gerecht lag maar 2 dagen later deed ik een zwangerschapstest en bleek ik zwanger te zijn! En vanaf dat moment stond ons leven even helemaal op zijn kop met de verbouwing en omdat ik het eerste trimester enorm ziek ben geweest van de zwangerschap.

En nu ons meisje elk moment kan komen kom ik dit recept tegen en dacht ik, mooi moment om het eindelijk eens te posten, haha!

snelle groene pasta met plantaardige zalm

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 schaal plantaardige zalm of als je liever gewone zalm hebt kies dan wilde zalm
  • 200 gram peulvruchten macaroni of andere pasta naar keuze
  • 1 avocado
  • 200 ml kokosmelk of plantaardige kookroom
  • 2 volle EL vegan pesto
  • 200 gram blad spinazie
  • 200 gram biologische cherrytomaatjes, gehalveerd

Zo maak je de snelle groene pasta:

Doe de spinazie, avocado, kokosmelk en pesto in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water of kookvocht van de pasta toe om de saus iets dunner te maken. Maak de saus verder op smaak met wat peper, zout en knoflookpoeder.

Kook ondertussen de pasta en zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de cherrytomaatjes nog even kort aan in de pan waar je de zalm in hebt gebakken.

Giet de pasta af en roer de groene saus door de pasta. Je kunt het eventueel nog even verwarmen als je het niet warm genoeg vind.

Verdeel de pasta over twee borden, schep er de cherrytomaatjes en zalm op en garneer met wat fijngehakte basilicum.

Enjoy! 😃

snelle groene pasta met plantaardige zalm

 

 

 

Geef een reactie