Close
Bloemkool wafels van Winnie | Loaded with veggies!

Bloemkool wafels van Winnie | Loaded with veggies!

Er is iemand net zo gek op wafels als ik en dat is Winnie! Winnie leerde ik vorig jaar kennen via een brunch bij Jessie (@brunchchick). Winnie is een heel gezellige, spontane meid en ik vind het dan ook onwijs leuk dat de een bijdrage wilde leveren aan mijn loaded with veggies rubriek! Lees snel verder voor meer over Winnie en het recept van deze heerlijke bloemkool wafels!

Winnie

Ik ben Winnie. 27 jaar oud. Juf van groep 5 en getrouwd met Yannick, de love of my life. Klinkt cliché, maar het is echt waar! Tijdens onze wereldreis in 2017 ging hij op één knie en in de zomer van 2019 zijn we getrouwd. Verder sport ik veel en hou ik van lekker, gezond en makkelijk eten! Dit deel ik op mijn Instagram pagina @winwinfood_

Sinds 8 jaar ben ik erg bewust met mijn voeding bezig, maar dit is niet altijd zo geweest. Mijn opa en oma komen uit Indonesië en in hun cultuur staat eten centraal. Er is altijd eten in overvloed. Heerlijk natuurlijk, maar je weet wat ze zeggen: ieder pondje gaat door het mondje. Dit was ook bij mij het geval tot ik op het punt kwam dat ik niet meer lekker in mijn vel zat.

Yannick deed toentertijd een sport opleiding, dus hij bedacht de trainingen en ik ben mij gaan verdiepen in gezonde voeding. Samen waren we een goed team. Van af het moment dat de knop omging ben ik altijd bewust van mijn voeding. Tuurlijk eet ik ook ongezond af en toe. Dat moet ook kunnen. Balance is the key, ook dat is geen cliché.

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en nieuwe recepten uit te proberen. Ik haal mijn inspiratie vaak uit bestaande recepten en geef daar dan mijn eigen draai aan. Lekker, gezond en makkelijk is dan ook mijn motto in de keuken. Wanneer er een nieuw recept is geboren, noem ik dat een winwin-situatie made by Win.

Op mijn Instagram deel mijn foto’s en recepten met anderen. Wat ik daar zo leuk aan vind? Ik kan mijn creativiteit kwijt in het opmaken van mijn bord of bowl voor de foto en tegelijkertijd hoop ik anderen te inspireren met gezonde voeding, want lekker kan ook gezond zijn! Ik verwerk al vaak groente in mijn recepten, dus toen Manon mij vroeg om een recept voor haar blog loaded with veggies te bedenken, was ik meteen enthousiast.

In het weekend begin ik mijn dag altijd in de keuken. Ik ben een echte early bird, wanneer iedereen nog slaapt, sta ik al vrolijk in de keuken. Ik maak van alles, maar WAFELS staan toch wel in mijn top drie van favoriete ontbijtjes. En hoe chill is het als je na je ontbijt al 100 gram groente hebt gegeten. En dat zonder er iets van te merken.

bloemkool wafels van Winnie

Voor dit recept heb je nodig:

 • Wafelijzer
 • Blender
 • 100 gram bloemkoolrijst (uit de vriezer)
 • 20 gr havermout
 • 1 ei
 • snufje zout
 • snufje kaneel
 • suikervervanger (@steviala)
 • 50 gr kwark
 • aardbeien
 • whey white chocolate (optioneel)

Zo maak je de bloemkool wafels:

Doe de bevroren bloemkoolrijst in een bakje en zet dit 2 minuten in de magnetron. Laat dit even afkoelen. Of laat het van te voren even ontdooien.

Vet het wafelijzer in en verwarm het alvast. Als de bloemkoolrijst is afgekoeld, mix je dit samen met de havermout, het ei, een snufje zout + kaneel en de suikervervanger in de blender tot een mooi glad beslag.

Verdeel vervolgens het mengsel in het wafelijzer en laat dit ongeveer 6 tot 8 minuten bakken. Let op: doe het ijzer tussendoor niet open, dan trek je de wafels kapot!

Je kan de bloemkoolwafels natuurlijk aftoppen met fruit naar keus. Ik koos voor aardbeien met ‘witte chocolade slagroom’. Dit maak ik heel simpel van kwark en een beetje whey (white chocolate). De whey zorgt ervoor dat de kwark wat steviger wordt, voor een lekker smaakje én voor extra eiwitten! Winwinwinwin-situatie.

 

Geef een reactie