Close
Vegetarische tortilla taart van Chantal | Loaded with veggies!

Vegetarische tortilla taart van Chantal | Loaded with veggies!

Vandaag deelt Chantal een super leuk recept, namelijk een vegetarische tortilla taart! Chantal is een vrolijke sportieve meid die barst van de receptinspiratie! In deze blog lees je meer over Chantal en vind je het recept voor de vegetarische tortilla taart!

Chantal

Hi! Ik ben Chantal, op Instagram @Chantal130387, ben van nature lekker druk, word vrolijk van de zon, van sporten, van reizen en van gezelligheid met veel mensen om me heen. Ook word ik blij van uit eten gaan én ik word intens gelukkig ik van eten (maken).

Een aantal jaren geleden wilde ik iets afvallen en ik begon toen, naast actief trainen in de gym, met het tracken van mijn voeding. Terwijl ik dit deed kwam ik direct tot de conclusie dat hetgeen ik at allesbehalve gezond en ook niet calorie-vriendelijk was. Dat wist ik heus wel, maar op dat moment werd dat allemaal wel héél duidelijk.

Ik besloot mijn complete eetpatroon volledig om te gooien. Ik verruilde mijn dagelijkse dooie wit-brood-tosti voor iets wat wél voedzaam was, verving mijn ongezonde tussendoortjes/snackies voor voedzame zelfgemaakte cake/ bananenbrood én ik begon met het eten van alle soorten groenten die je je maar kunt bedenken (want: calorie-vriendelijk, voedzaam en bij nader inzien ook gewoon hartstikke lekker).

In beginsel was dat niet altijd even makkelijk! Maar al heel snel voelde ik me fitter, had ik veel meer energie, werd mijn huid stukken beter én viel ook die paar kilootjes af. Inmiddels is gezond eten voor mij automatisme. In mijn optiek betekent gezond eten overigens dat alles mag (er bestaan geen verboden producten!) én dat balans simpelweg de sleutel tot succes is.

Natuurlijk hoort daar soms ook een goed stuk (lees: hele reep?) chocolade bij, een goed stuk taart of een ultra-dikke vette koek!

Loaded with veggies

Het grootste deel van mijn voeding bestaat wél uit voedzame producten, waaronder héél veel groenten. Ik red het dan ook met gemak om 800 gram per dag te eten. Toen Manon mij vroeg of ik één van mijn favoriete “Loaded with Veggies” recepten wilde delen hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Natúúrlijk wilde ik dat!

Maar vervolgens… wist ik eigenlijk niet zo goed welk recept ik in godsnaam kiezen moest want 80% van mijn favoriete maaltijden zit bomvol met die ‘Veggies’. Al snel besloot ik dat deze vegetarische tortilla taart het worden moest! Een heerlijke maaltijd met in totaal meer dan 600 (!) gram groenten die binnen 20 minuutjes op tafel staat. Ik ben een grote eter en deze hoeveelheden eet ik dan ook he-le-maal in mijn eentje op.

vegetarische tortilla taart van chantal

Voor 1 vegetarische tortilla taart heb je nodig:

  • 3 tortilla’s (ik gebruik de MamaLupes, maar je kan iedere variant gebruiken)
  • 225 gr Mexicaanse Groentenschotel (HAK)
  • 300 gr champignons
  • 150 gr ui
  • 50 gr wortel
  • 75 gr mais
  • 20 gr 35+ kaas – extra belegen
  • 1 handje IJsbergsla

De macro’s van deze maaltijd: 538 kcal, 59 khd, 37 eiwit, 18 vet

Wat te doen:

Snijd de champignons in plakjes en de ui in halve ringen. Mik dit in een wokpan en bak. Snijd vervolgens de wortel in stukjes en bak dit even mee. Knip de zak van hak (#gemakdientchantal) open en doe 225 gram van deze schotel bij de groenten in de pan. Roer door elkaar en voeg als laatste de mais toe.

Leg een wrap in een ovenschaal, verdeel de groentensaus erover en herhaal dit totdat de groenten en wraps op zijn. Strooi de kaas erover en zet in de oven voor circa 10 minuten op 170 graden.

Leg het geheel op een bord, mik er (voor de sier) nog een extra handje ijsbergsla op en geniet van deze briljante maaltijd!

Enjoy! 😀

Chantal heeft inmiddels een E-Boek geschreven, 30x zoet, dat nu in de pre-sale te koop is. Check haar Instagram voor meer info! vegetarische tortilla taart van Chantal

Geef een reactie