Close
Glutenvrije pasta met romige spinazie-avocado saus van Fenna | Loaded with veggies!

Glutenvrije pasta met romige spinazie-avocado saus van Fenna | Loaded with veggies!

Vandaag deelt Fenna een heerlijk makkelijk recept boordevol groenten. En naast dat ze het recept deelt voor deze glutenvrije pasta met romige spinazie-avocado saus verteld ze ook graag wat meer over haar zoektocht naar een gezonde leefstijl waarmee ze maar liefst 30 kilo afviel.

Fenna’s Food Specials

Hoi hoi, mijn naam is Fenna en ik woon samen met mijn vriend, met wie ik al 5,5 jaar dolgelukkig ben, in ’s- Hertogenbosch. Eind 2018 begon ik mijn strijd tegen de kilo’s, waardoor ik zelf in een jaar tijd bijna 30 kilo ben afgevallen. Hoewel ik in het begin een stok achter de deur had dankzij een Personal Trainer, heb ik de draad uiteindelijk volledig zelf opgepakt door mij bewust bezig te houden met voeding en de inname van calorieën. Dit zorgde ervoor dat bij mij de knop om ging, waardoor mijn kennis over eten groeide en het mij lukte om op een gezonde manier blijvend af te vallen.

Om andere mensen met mijn verhaal te inspireren, ben ik afgelopen jaar ook gestart met mijn Instagrampagina; @fennashealthyfoodspecials en mijn Facebook pagina; Fenna’s Healthy Food Specials. Op deze pagina’s deel ik lekkere en vooral gezonde gerechten die ook nog eens makkelijk zijn om te maken! Geen ingewikkelde bereidingen of gekke ingrediënten, maar gewoon eenvoudig en smaakvol. Daarnaast deel ik ook voedingstips en mijn ervaringen op het gebied van afvallen en gezond eten. Ik heb zelf immers ervaren dat het afvallen een stuk eenvoudiger wordt, wanneer je in je strijd tegen de kilo’s lekker eet, zonder dat je veel te veel calorieën tot je neemt. Daarom deel ik graag mijn passie voor healthy food, om iedereen te inspireren gezonder, bewuster en vooral lekker te eten!

Naast foodblogger, ben ik werkzaam als begeleider in de gehandicaptenzorg. Mijn passie voor voeding is echter dusdanig sterk geworden, dat ik sinds afgelopen jaar bezig ben met de studie tot Gewichtsconsulent om in de toekomst ook anderen mensen te begeleiden met afvallen. Ik weet immers als geen ander hoe lastig het is en vooral om het blijvend vol te houden en wil daarom graag anderen motiveren en begeleiden in hun eigen afvaltraject!

In mijn vrije tijd ga ik graag dagjes weg of op reis met mijn vriend. Ik houd er ook enorm van lekker op de bank een serie of film te kijken. Mijn favoriete genres zijn toch wel horror en thriller. Natuurlijk vind ik beweging ook erg belangrijk en probeer ik elke week een groepslesje zoals Pilates of Salsation mee te pakken in de sportschool. Ik vind het ook heerlijk om uiteten te gaan en het liefst sushi of tapas. Juist het uitproberen van verschillende gerechten, maakt elk restaurantbezoek weer een unieke beleving!

Loaded With Veggies

Ik voelde mij erg vereerd toen Manon mij vroeg mee te doen aan de rubriek ‘loaded with veggies‘. Dit komt doordat Manon ook mij heeft geïnspireerd in mijn persoonlijke afvaltraject. Ik ben immers nooit een bijzonder goede groente-eter geweest, maar de rubriek van Manon heeft mij wel geïnspireerd om elke dag bewust bezig te zijn met mijn groente-inname. Hoewel het voor mij nog steeds een uitdaging is om mij elke dag aan de minimale hoeveelheid groentes te houden, merk ik dat het tussendoor eten van rauwkost mij enorm helpt om voldoende groentes binnen te krijgen. Daarnaast zorg ik er altijd voor dat ik tijdens het altijd voor minimaal 200 gram groente op mijn bord schep. Zo probeer ik dagelijks ongeveer 300 gram groente te nuttigen.

Glutenvrije pasta met romige spinazie-avocado saus

Glutenvrije pasta met romige spinazie-avocado saus

Zoals ik al schreef ben ik nooit een groente-eter geweest en vind ik het nog steeds lastig om genoeg groente te eten. Ik probeer dan ook altijd zoveel mogelijk groente in gerechten te verwerken of in smoothies waardoor ik ook verschillende smaken kan combineren.

Net zoals met pasta’s. Tegenwoordig probeer ik zo veel mogelijk groenten te verwerken in mijn gerechten door bijvoorbeeld alleen vegetarische pasta’s te maken. Nu denken jullie misschien waarom glutenvrije pasta? Sinds kort ben ik er via een Energetisch Morfologische Speeksel test achter gekomen dat ik intoleranties heb voor gluten, lactose/koemelk en soja. Erg lastig omdat deze drie ingrediënten zowat in alle producten zitten. Desalniettemin begin ik hier ook steeds beter mijn weg in te vinden en lukt het me steeds beter om gezond te blijven eten, waarbij ik ook let op mijn intoleranties.

Hoewel ik zelf aanvankelijk geen fan was van spinazie, heeft dit gerecht mijn mening volledig omgedraaid. Lekker en gezond en ook nog eens in 15 minuten klaar!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 50 á 60 gram glutenvrije pasta
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 avocado
  • 250 gram Cherry tomaatjes
  • 1 citroen (sap)
  • Scheutje limoensap
  • 2 a 3 knoflook teentjes
  • 1 el kokosolie
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas (indien gewenst)

Zo maak je de glutenvrije pasta met romige spinazie-avocado saus:

1. Kook de spaghetti circa 10 à 12 minuten in een pan met water.

2. Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak deze in de pan met kokosolie.

3. Voeg daarnaar de spinazie toe en laat de spinazie slinken.

4. Wanneer de spinazie is geslonken, doe je de spinazie samen met de avocado, citroensap, limoensap, peper en zout in een keukenmachine. Maal alle ingrediënten vervolgens fijn tot een saus.

5. Snijd de Cherry tomaatjes door de helft en bak deze even aan in de pan.

6. Voeg dan ook de zojuist gemaakte saus en de spaghetti aan de tomaatjes toe en meng alles goed door elkaar.

7. Voeg, indien gewenst, wat Parmezaanse kaas door het gerecht.

Smakelijk eten!

Geef een reactie