Close
Paprika taartje van Melissa | Loade with veggies!

Paprika taartje van Melissa | Loade with veggies!

Vandaag deelt Melissa een heel lekker recept voor een paprika taartje! Melissa is super creatief in de keuken, hoe dit komt lees je nu op de blog. Lees snel verder voor meer over Melissa en voor het recept van haar heerlijke paprika taartje!

Melissa

Ik ben Melissa van het blog Lislovescooking. Ongeveer twee jaar ben ik begonnen met experimenteren in de keuken. Ik woonde op kamers en at vaak hetzelfde. Super saai, makkelijk en vooral goedkoop waren de meeste maaltijden. In diezelfde periode kreeg ik een eetstoornis en stond heel mijn bestaande eetpatroon op zijn kop. Als ik nu terug kijk is dit voor mijn huidige eetpatroon heel goed geweest…

Dat klinkt misschien gek, maar dat komt omdat ik echt ben gaan experimenteren met wat mijn lichaam wel fijn vind. Ik ging opeens nog meer groente eten, groente at ik met mijn huisgenootje wel vaker, minder vlees, minder pakjes en zakjes, minder gluten en ook ging ik heel veel bakken! Mijn studie vrienden werden soms helemaal gek van al het groen voer dat ik ze voor zetten. Want koken deed ik vaak!

Kleine taartjes vind ik super leuk om te maken. Niet alleen kun je er heel veel kanten mee op, je kunt er ook goed je restjes in kwijt. Overige groente en fruit verwerkte ik al snel in deze taartjes!
Dit taartje, samen met het wortel taartje en hartige wortel taartje van mijn blog, stonden bijna wekelijks in de oven. Want op paprika ben ik gek, maar op taart ook!

Paprika taartje

Zo ontstond het idee voor een klein paprika taartje met hummus of tahin met een heerlijke topping van meer hummus en rauwkost. Want je taartje moet er ook een beetje leuk uitzien! Want hoe mooier je taartje is hoe smakelijker die is en ook hoe sneller je je groente binnen krijgt!
Dit glutenvrije paprika taartje is dan ook voor mij de manier om al 150 gram groente bij de lunch binnen te krijgen. En het taartje is helemaal niet moeilijk om te maken!

paprika taartje

Ingrediënten:

 • 40 gr boekweitmeel (of speltmeel als je tegen gluten kunt)
 • 1 ei
 • 1 rode paprika
 • 1 el hummus of tahin
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl ras el hanout
 • Zout/peper

Toppings:

 • 2 el hummus
 • 3 cherry tomaatjes
 • 1/2 paprika
 • 5 zwarte olijven
 • Optioneel: verse peterselie

Nodig:

 • Springvorm ca. 12 cm
 • Keukenmachine
 • Oven

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je springvorm met bakpapier.
Ontdoe de paprika van zijn zaadlijsters en kroontje. Snijd de helft van de paprika in kleine stukjes en stop de andere helft in de keukenmachine.
Stop de overige ingrediënten voor het taartje in de keukenmachine en pureer tot een glad beslag. Schep de overige rode paprika door het beslag en proef of jouw taartje op smaak is.
Giet het beslag in de springvorm en bak voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat je taartje voor ongeveer 15 minuten afkoelen buiten de oven en bekleed dan met de toppings.

Geniet van jouw kleine paprika taartje!

paprika taartje

Geef een reactie