Close
Knal roze bananenijs loaded with veggies!

Knal roze bananenijs loaded with veggies!

Je zou het niet zeggen hè, dat dit knal roze bananenijs loaded with veggies is?! En je proeft er ook niets van dus voor de moeilijke groente-eters ook echt een top ontbijtje!

Kun je al raden wat voor groenten erin zitten? Doe eens een gokje…

Knal roze bananenijs loaded with veggies

Vooruit, ik zal het je vertellen. Er zit bloemkool in, in de vorm van bevroren bloemkoolrijst. Wat super fijn is want dit kun je altijd in huis hebben. Bevroren bloemkoolroosjes kun je uiteraard ook gebruiken. En Daarnaast zit er ook een klein voorgekookt bietje in. Samen goed voor 150 gram groenten! Als dat geen goeie start van je dag is, weet ik het ook niet meer!

Het is een flink ontbijtje, dat klopt. Maar ik ben dan ook geen voorstander van de hele dag door eten. Zelf eet ik 3 hoofdmaaltijden en alleen in de avond een kleine snack. Op deze manier hoeft je spijsvertering niet constant op gang te komen en kan je lichaam zich concentreren op andere zaken. Zoals voldoende energie afgeven zonder bloedsuikerspiegel piekjes en dipjes tussendoor te hoeven verwerken.

Hoeveel maaltijden en snacks eet jij op een dag?

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 1 kleine (bevroren) banaan
  • 125 gram bevroren rood fruit, bijvoorbeeld aardbeien en frambozen
  • 100 gram bevroren bloemkoolrijst of roosjes
  • 1 klein voorgekookt bietje, +/- 50 gram
  • 100 ml mild & creamy on gezoet
  • Water

Toppings:

Zo maak je het knal roze bananenijs Loaded with veggies:

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Als je geen stamper hebt zul je de blender tussendoor stil moeten zetten en het mengsel naar beneden moeten duwen met een spatel.

Ik gebruik de krachtige High performance blender van KoRo, de Sir mix-a-lot. Deze ontzettend fijne blender is een van de goedkoopste High performance blenders op de markt en met code MANON krijg je ook nog eens 5% extra korting.

Schep het bananenijs over in een schaaltje en top af met homemade granola en bijenpollen.

Enjoy! 😃

Liefs Manon kers

Ga jij dit knal roze bananenijs loaded with veggies maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag me dus gerust in je foto op Instagram of Facebook of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

Knal roze bananenijs loaded with veggies

Geef een reactie