Close
Zomerse Halloumi salade van Marisa van Rotterdam Food | Loaded with veggies!

Zomerse Halloumi salade van Marisa van Rotterdam Food | Loaded with veggies!

Vandaag deelt lieve Marisa van Rotterdam Food een heel lekkere lunch salade. Marisa is gek op gezond eten en je raad het al, ze woont in Rotterdam! Ze verteld graag wat meer over zichzelf én ze deelt haar recept voor een heerlijke zomerse Halloumi salade!

Marisa van Rotterdam Food

Hi, mijn naam is Marisa Gomez en ik woon samen in Rotterdam met mijn vriend. Ik heb twee katten Blakke en Pluisje en ben actief als foodblogger onder de naam Rotterdamfood. Op mijn website rotterdamfood.nl schrijf ik over de nieuwste hotspots in de stad, ik schrijf restaurant reviews en ontwikkel zelf recepten. Op mijn Instagram account plaats ik foodfoto’s, deel ik persoonlijke verhalen, lifestyle en ik vind het leuk om de interactie aan te gaan: het is tenslotte social media. Rotterdam is een bruisende stad als het gaat om horeca. Ik ga dan ook vaak uit eten of een terrasje pakken en ik vind het leuk om hierover mijn ervaringen te delen met anderen en hierover in gesprek te gaan.

Ook als ik op vakantie ga vind ik het een feestje om te delen wat ik doe en ik heb er echt plezier in.
Met mijn website en Instagram richt ik mij voornamelijk op gezond en vegetarisch eten, met hier en daar een treat. Een enorme zoetekauw ben ik zelf niet al is er een uitzondering: ijs! En kaasplankjes. Oepsie, gelukkig wandel ik heel wat af en doe ik bijna alles lopend omdat ik midden in de stad woon. Om mijn hoofd leeg te maken vind ik het heerlijk om af en toe op een SUP board te staan en een tocht te peddelen.

Loaded with veggies!

Mijn favoriete ‘Loaded with veggies’ recept is deze zomerse Halloumi salade als lunch. Met het warme weer in de zomer heb ik soms weinig trek, maar deze salade met veel veggies en geroosterde halloumi als topping gaat er altijd wel in. Ik vind het mooi hoeveel initiatieven er nu zijn om het eten van groenten te stimuleren. Super om te zien hoe Manon zich hiervoor inzet! Het geeft mij ook weer nieuwe inspiratie, dus tijd om weer aan de slag te gaan in de keuken!

zomerse Halloumi salade van Marisa.Zomerse Halloumi salade

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 110 gram Halloumi
  • 50 gram rode ui
  • 12 Juanita cherrytomaatjes aan de tak
  • 75 gram veldsla
  • 25 gram rucola
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje cranberry’s

Dressing:

  • vegan avocado mayonaise van de Mayoneur

Zo maak je het:

Pak een groot bord en verdeel de rucola en veldsla over het hele bord. Snijd de rode ui in rondjes en verdeel ze over het bord. Doe ongeveer 12 Juanita tomaatjes (aan de tak) in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven op 180 graden.

Snijd de Halloumi in plakjes en grill ze op een grillplaat (of gebruik een tosti ijzer met bakpapier). Verdeel de Halloumi over de salade en haal de ovenschaal uit de oven. Pluk de tomaatjes van de takjes en voeg ze toe aan de salade. Tijd voor het aftoppen: verdeel nu ook de walnoten en de cranberry’s over het bord en drizzle met een lepeltje de dressing over de salade.

Smakelijk eten! 😀

Ga jij de zomerse Halloumi salade maken? Tag ons dan in je foto en vergeet niet de hashtag #loadedwithveggiesHFM te gebruiken!

Geef een reactie