Close
Review: Chef Ali maaltijdbox + kortingscode!

Review: Chef Ali maaltijdbox + kortingscode!

Onlangs ontving in een maaltijdbox van Chef Ali met de ingrediënten voor 3 maaltijden voor 2 personen. Om deze te testen nodigde ik 2 vriendinnen uit en ook Michel at 1 dag mee. Wat wij van de maaltijden uit de box vonden lees je nu in mijn review!

Chef Ali

Maar eerst zal ik je even voorstellen aan Chef Ali. Chef Ali is bedacht door Aissa, Brahim en Redouan. Deze drie foodliefhebbers uit het bedrijfsleven besloten om hun passie voor eten te delen. Het idee ontstond nadat Aissa een willekeurige maaltijdbox had besteld en de gerechten flauw vond. Ook het vlees kon hij niet eten omdat dit niet halal was. Al snel was het idee om een maaltijdbox te beginnen die er voor iedereen is. Biologisch, exotisch en smaakvol zijn de essentie. Maar net als Aissa bakken Brahim en Redouan er zelf niks van. Mounir Toub, bekend van 24 Kitchen, voegde zich toe aan het team. Hij ontwikkelt de recepten uit de Wereldkeuken.

Zelfverbouwd en biologisch

Vanuit de stadsboerderij in Amsterdam Osdorp zorgt Chef Ali ervoor dat jij van hun zelf verbouwde en biologische groenten, fruit en kruiden kan genieten. Jan van As en Slagerij Kaddour zorgen voor de lekkerste en duurzaam gevangen vis en scharrelvlees. 

Hun missie 

Chef Ali stimuleert om gezond en gevarieerd te eten. Een kleurrijke maaltijdbox voor iedereen die écht smaakvol wil eten. Zonder toegevoegde e-nummers en kleurstoffen bereid jij thuis de makkelijkste en lekkerste maaltijd op tafel. De Wereldkeuken eenvoudig in jouw huis. Dat is hun missie.Halal

Bij Chef Ali werken ze uitsluitend met Halal scharrelvlees-producten, zonder e-nummers of toevoegingen. Al het vlees dat zij gebruiken komt van Slagerij Kaddour uit Amsterdam. Samen met hun huisslager bewaken zij de halalwaardigheid door het kleinschalig te houden. Het beheer en de controle is zo in eigen hand.

Vlees, vis en vega

Elke box bevat een vleesgerecht, een visgerecht en een vegetarisch gerecht, zo heb je dus voldoende variatie gedurende de week.

Gratis thuis bezorgd 

Daarnaast wordt de box wekelijks op zaterdag gekoeld thuisbezorgd, zonder hiervoor verzendkosten te betalen. Je kunt de box éénmalig bestellen of kiezen voor een flexibel abonnement die je altijd kunt pauzeren of stop zetten.

3 dagen koken

Ondanks dat ik graag kook en ook altijd genoeg inspiratie heb vond ik het erg fijn om een keer niet na te hoeven denken over wat ik deze week ging eten! Daarnaast waren de boodschappen dus ook al voor me gedaan en dat is ook echt wel eens luxe! De eerste avond dat ik ging koken uit de box stond er tjap tjoy fruit de mer met sugar snaps en noedels op het menu. Mijn vriendin Eefje kwam mee eten maar zowel Eefje als ik zijn niet zo’n fan van fruit de mer en dus besloten we deze te vervangen voor vegetarische stukjes. Ik eet maar heel zelden noedels terwijl ik het wel lekker vind dus ik vond het wel leuk dat dit nu op het menu stond en het was ook zeker een lekker maaltje. Met de fruit de mer heb ik mijn moeder overigens nog blij kunnen maken. Zij heeft er een soepje mee gemaakt.

Dag twee stonden er black angus burgers op het menu met chimichurri en zoete aardappelschijven. Ik had nog nooit chimichurri op dus ik ging eerst even googlen wat dit nu precies was, ik had er wel eens van gehoord maar dacht dat het een soort van gerecht was maar het blijkt dus een topping voor vlees te zijn en wordt veel gegeten in o.a. Argentinië. 

Zoals je inmiddels al wel weet heb ik nogal moeite om een recept te volgen zonder er mijn eigen draai aan te geven. En ondanks dat ik dus nog niet eens wist hoe het originele recept van Chef Ali zou smaken heb ik er toch nu ook een eigen draai aan gegeven. En dat pakte ontzettend goed uit! Zo goed dat ik het recept ga uitwerken voor op de blog. Ja dit gaat vaker op het menu komen te staan hier! Maar dan wel op een vegetarische burger. 😉

De derde dag stond er feijao tropeiro op het menu. Dit is een braziliaanse bonenschotel welke normaliter met worstjes gemaakt wordt maar in dit geval dus met vegetarische worstjes waardoor het dus een vegetarisch gerecht werd. Hier hebben mijn vriendin Suzanne en ik ontzettend van genoten! Weliswaar heb ik het recept ook iets aangepast door wat ingrediënten toe te voegen en serveerde ik er op aanraden van Chef Ali nog quinoa bij. Het recept hiervan volgt ook snel op de blog en zal hier ook zeker vaker op tafel komen te staan!

Korting!

Zoals je kunt lezen ben ik dus erg enthousiast over de Chef Ali maaltijdbox! Naast dat het de gemakken heeft dat je zelf niet na hoeft te denken over wat je gaat eten en de boodschappen thuis bezorgd worden, laat het je ook kennismaken met gerechten die je wellicht nog niet kent of zelf niet snel zou maken. Ik merk dat ook aan mijzelf dat ik wel graag nieuwe dingen probeer maar het er soms ook niet van komt om echt eens helemaal iets anders te koken en dan is zo’n maaltijdbox toch echt wel ideaal! En omdat ik zo enthousiast ben mag ik jullie een leuke korting aanbieden! Je krijgt namelijk met de code: vriendenkorting750 €7,50 korting op een proefbox. En ben je nu al zó enthousiast dat je gelijk een flexibel lidmaatschap aan wilt gaan dan krijg je nu tijdelijk zelfs 50% korting op je eerste box.

Neem dus snel een kijkje op de website en wie weet staat Chef Ali dan volgende week al bij jou voor de deur!

Geef een reactie