Close

Cashewpasta

Cashewnoten zijn een van mijn favoriete noten. Ze zijn lekker zacht van smaak en een beetje romig. Dit recept is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Ik wilde namelijk gewone notenpasta maken maar dan met cashewnoten maar ik had even niet goed opgelet.

IMG_20150314_124616.jpg

 

Normaal doe je de noten even in de oven zodat de notenolie alvast vrij komt en omdat het meer smaak geeft aan de notenpasta. Bij cashewnoten kun je ze ook even een uur of 4 laten weken in water. Maar ik was vergeten een van de 2 opties uit te voeren en had de cashewnoten gelijk in de keukenmachine gedaan. Omdat dit maar geen pasta werd heb ik wat walnotenolie toegevoegd. Echter toen werd het mengsel een grote bol.Om het toch nog smeuïg te krijgen, voegde ik wat scheutjes amandelmelk toe. En dat was de oplossing! Er ontstond een heerlijk smeuïge cashewpasta!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram cashewnoten
  • 50 gram gemengde noten ( bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, walnoten)
  • snufje zeezout
  • tl citroensap
  • EL walnotenolie
  • amandelmelk

Zo maak je het:

Doe de alle noten in de keukenmachine en maal een aantal minuten. Je zult de keukenmachine tussendoor moeten stoppen om het mengsel van de zijkanten af te halen. Omdat het nu niet uit zichzelf een pasta wordt voeg je de walnotenolie toe. Voeg dan beetje bij beetje wat scheutjes amandelmelk toe. Als de pasta lekker smeuïg is voeg je een snufje zeezout toe en de citroensap. Laat het machine nog even draaien tot alles goed gemengd is.

Bewaar de cashewpasta in de koelkast want hij is door de melk wel bederfelijk. In de koelkast is hij ongeveer een week houdbaar.

Deze cashewpasta is lekker op brood, rijstwafels, pannenkoeken en als topping op je havermout. Maar ook erg lekker als dip. Bijvoorbeeld om partjes appel in te dippen.

Enjoy! 😀

2 thoughts on “Cashewpasta

Geef een reactie