Close
Homemade ice tea! 

Homemade ice tea! 

Als ik aan homemade ice tea denk denk ik automatisch aan mijn oma. Mijn oma woonde in Amerika dus die zagen we helaas niet vaak maar toen we 2 jaar achter elkaar voor 4 weken naar Amerika op vakantie gingen herinner ik me dat mijn oma altijd een grote thermoskan homemade ice tea of ice coffee mee nam voor onderweg. Ik als enorme theeleut zou dit daarom ook veel vaker moeten maken dan ik nu doen. Helemaal nu met deze hoge temperaturen! 😄

Sowieso is het belangrijk om goed te blijven drinken en dat is natuurlijk extra belangrijk als het kwik omhoog gaat. En hoewel ik ook met dit weer nog geregeld een warme kop thee drink gaat er toch ook niets boven een lekker verfrissend drankje.

Vaak kies ik dan voor wat opgepimpt water zoals dit verfrissende komkommerwater met limoen en basilicum maar een lekkere sprankelende healthy fanta is ook nog steeds favoriet!

Maar ja als je een grote theeleut bent kan een recept voor homemade ice tea natuurlijk niet ontbreken op je blog!

Homemade ice tea 1

Ik gebruik zelf graag deze snelle manier om homemade ice tea te maken. Maar je kunt hem ook op 2 andere manieren maken. Hoe dat lees je onderaan het recept.

Voor een liter homemade ice tea heb je nodig:

  • 1 liter water, waarvan 1/4 gekookt
  • 1-2 zakjes thee naar keuze afhankelijk van hoe sterk je de ice tea wilt, ik drink mijn thee en mijn ice tea nooit heel sterk en gebruikte voor de ice tea op de foto 1 zakje chai thee van Celestial
  • 1/2 citroen, in schijfjes of partjes
  • 2 takjes munt
  • Optioneel: wat ahornsiroop, suikervrije opties: syrup gold, stevia suiker of stevia druppels als je een wat zoetere ice tea wilt
  • Ijsklontjes

Zo maak je de ice tea op de snelle manier:

Breng het water aan de kook in een waterkoker.

Giet het in een kan of fles, hang het theezakje of zakjes erin en laat het een minuut of 5-7 staan. Gebruik je groene thee? Groene thee zet je het beste op 80 graden, laat het water dan eerst nog iets afkoelen. Voeg de ahornsiroop of andere zoetstof toe zodat deze goed oplost.

Voeg de schijfjes/partjes citroen toe, de takjes munt en het koude water toe en vul verder aan met ijsblokjes.

Enjoy!

Manier 2, de warme manier:

Breng een liter water aan de kook. Neem je favo thee en zet het op de manier zoals het hoort afhankelijk van de soort thee die je gebruikt. Doe er 1-2 zakjes thee bij en laat het een paar minuten trekken. Voeg eventueel ahornsiroop of andere zoetstof toe. Verwijder de zakjes en voeg nog wat lekker fruit, citroen of limoen en wat kruiden zoals munt of citroenmelisse toe. Laat de thee afkoelen in de koelkast en serveer het extra koud met ijsblokjes.

Manier 3, de koude manier:

Neem een liter koud water en hang daar 1- 2 zakjes thee in. Voeg eventueel honing of andere zoetstof toe. Laat de thee in de koelkast een nachtje trekken. Deze manier duurt langer, maar het resultaat is veel verfijnder, je thee krijgt een hele subtiele smaak. Voeg eventueel fruit en kruiden toe en serveer je zelfgemaakte ijsthee met ijsblokjes.

Ga jij deze homemade ice tea maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Liefs Manon radijs

Homemade ice tea 2

Geef een reactie