Close
Komkommerwater met limoen en basilicum

Komkommerwater met limoen en basilicum

Water, je lichaam kan niet zonder. En tot ongeveer een jaar á anderhalf jaar geleden dronk ik er echt te weinig van. En dat kreeg ik vaak genoeg te horen van vriendlief! Iedereen weet wel dat voldoende water drinken gezond is en nodig is maar ik had nooit gedacht dat een te kort aan water zoveel gevolgen heeft voor je lichaam. Zowel van binnen als van buiten! Lees hier wat een te kort aan water allemaal kan doen met je lichaam en tips om te zorgen dat je voldoende blijft drinken per dag.

En om gewoon water wat aantrekkelijker te maken varieer ik met allerlei toevoegingen zoals bijvoorbeeld aardbeien, plakjes citroen of limoen, munt en ga zo maar door. Maar een van mijn favoriete combi’s van de laatste tijd is toch wel dit komkommerwater met limoen en basilicum!

komkommerwater 2

Dit heb je nodig voor een groot glas:

  • 500 ml water
  • 1/2 komkommer in schijfjes of in lange slierten gesneden met een dunschiller
  • 4-5 basilicumblaadjes
  • 1-1,5 tl (vers) limoensap, vers is het lekkerst uiteraard maar ik gebruik ook vaak gewoon die flesjes 🙂

Zo maak je het komkommerwater met limoen en basilicum:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kan of fles. Ik maak het meestal ’s avonds om de volgende dag mee te nemen, dan hebben de komkommer en de basilicum een nachtje de tijd gehad om hun smaak goed af te geven aan het water. Maar een uurtje laten trekken is ook voldoende.

Enjoy!

Ga jij deze komkommerwater met limoen en basilicum maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Liefs Manon wortel

1 thought on “Komkommerwater met limoen en basilicum

Geef een reactie