Close

Pittig sapje!

Dit heerlijk pittige sapje geeft je dankzij de gember en chilli peper echt een lekkere powerboost! Gember bevordert de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiftigen. Ook zorgt gember voor meer speekselaanmaak, waardoor het voedsel beter verteerd wordt. De chilipeper zit bomvol vitamine C, meer dan in een sinaasappel. Daarnaast zit hij ook boordevol capsicum. Capsaïcine zorgt ervoor dat er endorfinen vrijkomen in het lichaam. Dit werkt pijnstillend en geeft een euforisch gevoel!

IMG_20150428_121257.jpg

 

Voor ongeveer 700 ml sap heb je nodig:

  • 4 appels
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • stukje gember, ongeveer 1,5 cm
  • 1 kleine rode chilipeper
  • slowjuicer of sapcentrifuge

Zo maak je het:

Snijd de appels, de komkommer en de chilipeper in stukjes die in de slowjuicer passen. Schil en snijd de citroen in stukjes. De gember kan met schil door de slowjuicer of sapcentrifuge. Maak nu het sap.

Ik leng mijn sapjes vaak nog aan met wat water. Zo heb ik net wat meer sap. 🙂

Daarnaast kun je daarmee de sapjes ook wat minder “heftig” maken als je ze bijvoorbeeld te zoet, of te pittig vind.

Enjoy! 😀

Sapjes kun je heel gemakkelijk invriezen. Ik maak geregeld een voorraadje verschillende sapjes en vries deze in zakjes in. Dit scheelt een hoop tijd en schoonmaakwerk. Ik haal dan de avond van te voren een sapje uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien. Zo kun je de volgende dag lekker fris beginnen of ik neem hem mee voor bij de lunch of als tussendoortje!

Geef een reactie