Close
Gezondere monchou taart | vegan & glutenvrij

Gezondere monchou taart | vegan & glutenvrij

Monchou taart was vroeger mijn favoriete taart en wilde ik dan ok elk jaar op mijn verjaardag. Gezond? Not so much en dus maakte ik een gezondere monchou taart die vegan is én glutenvrij.

Korting!

Waarom vegan en glutenvrij? Omdat dit beter is voor je darmen om te verteren. Daarnaast is de taart ook lager in suikers dan de ongezondere variant. Voor de bodem gebruikte ik haverkoekjes van KoRo. Deze scoor je met kortingscode MANON met 5% korting. 

gezondere monchou taartgezondere monchou taart

Voor een taart van 22 cm heb je nodig:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Topping:

  • 1 blik vlaaifruit kersen

Zo maak je de gezondere monchou taart:

Doe de koekjes in een keukenmachine of blender en maal fijn. Smelt de kokosolie en meng deze met de koekkruimels, mix goed.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk de bodem hierin plat. Zet in de koelkast om op te stijven.

Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier belegde springvorm van 24 cm. Druk het goed aan en zet de bodem in de koelkast.

Giet de cashewnoten af in een vergiet en spoel ze nog even na. Open het blik kokosmelk en schep de bovenste dikke laag (kokoscrème) in de blender. Voeg de cashewnoten en de rest van de ingrediënten voor de vulling toe en mix tot een glad mengsel.

Giet de vulling over de bodem en strijk mooi glad met een siliconen spatel.

Laat de taart tenminste 6 uur opstijven in de koelkast. Schep een paar uur voor serveren het blik kersen er overheen.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze gezondere monchou taart maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

gezondere monchou taartgezondere monchou taart

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie