Close
Cream cheese toast met gegrilde courgette!

Cream cheese toast met gegrilde courgette!

Ik houd van een lekkere hartige lunch! Het is een namelijk een goede manier om extra veggies toe te voegen aan je dag en we weten allemaal wel hoe belangrijk het is om voldoende groenten te eten. En deze cream cheese toast met gegrilde courgette is echt een verwennerij voor je smaakpapillen! 

De aanbevolen 250 gram is de minimale hoeveelheid groenten die je per dag binnen moet krijgen om echt optimaal te profiteren van al het goeds wat groenten jou te bieden hebben. En om deze hoeveelheid dagelijks te behalen is het wat mij betreft het makkelijkst om tussendoor te kiezen voor snackgroenten én dus om groenten aan (bijna) elke hoofdmaaltijd toe te voegen.

En ook dit kun je gemakkelijk mee nemen voor onderweg want de courgette hoeft niet warm gegeten te worden. Je kunt daarom de courgette dus ook een dag van te voren grillen en in een apart bakje mee nemen voor onderweg of mee naar je werk nemen. Zo kun je ook buiten de deur van deze heerlijke lunch genieten!

20170819145452_img_12151324688154

Maar je kunt dit uiteraard ook als ontbijt eten. Het is maar net waar jij zin in hebt! ūüôā

De cream cheese die ik gebruik is de cashew cream cheese welke ik maakte voor de #5xnotenchallenge voor de #vriendenvanah challenge van Albert Heijn. Maar je kunt deze uiteraard ook vervangen voor andere cream cheese naar keuze.

Voor 1 persoon heb je nodig:

  • 2 volkoren (spelt) boterhammen, geroosterd
  • cashew cream cheese of een andere light (vegan) cream cheese naar keuze
  • 1/2 courgette, in de lengte in dunne plakken gesneden met een mandoline of dunschiller
  • peper en zeezout
  • tuinkers
  • (knoflook) olieZo maak je het:

Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de plakken courgette aan beide kanten een paar minuten tot ze wat zachter zijn geworden.

Besmeer de geroosterde boterhammen met cashew cream cheese en verdeel de courgette slierten erover. Bestrooi naar smaak met wat peper en zout en garneer met lekker veel tuinkers.

Enjoy! ūüėÄ

Ga jij deze cream cheese toast met gegrilde courgette maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

20170819145612_IMG_1216

Geef een reactie