Close
Chocolade rijstepap!

Chocolade rijstepap!

Ik gaf laatst al aan dat ik meer glutenvrij aan het eten ben omdat mijn darmen daar nu beter op reageren. En omdat elke dag havermout ook gaat vervelen wissel ik het af met quinoa ontbijtjes en rijstepap! En deze chocolade rijstepap is een van mijn nieuwe favoriete ontbijtjes van dit moment!

Het is uiteraard een super easy peasy recept! Ik gebruik namelijk voorgekookte zilvervliesrijst. Onwijs handig want in die kant en klare bakjes zit precies voldoende voor één portie dus je hoeft niets af te wegen. Het is zelfs nauwelijks een recept te noemen want je gooit eigenlijk gewoon alles bij elkaar en dan is het een kwestie van even opwarmen. Een kind kan de was doen dus!

chocolade rijstepap 2

Verder is deze chocolade rijstepap zo goed als vrij van toegevoegde suiker. In de choco loco kruidenmix zit wat kokosbloesemsuiker maar je kunt deze ook vervangen voor kaneel of koekkruiden.

Voor 1 persoon heb je nodig:

 • 1 minuutje zilvervliesrijst
 • 250 ml ongezoete plantaardige melk naar keuze
 • 2 tl chocolade poeder van Green Sugar
 • 1 tl choco loco kruiden van Green Gypsy Of kaneel of koekkruiden
 • 1 tl stevia suiker of meer naar smaak
 • Toppings naar keuze; ik koos hier voor een halve banaan en cacaonibs

Zo maak je de chocolade rijstepap:

Doe de rijst met de melk, kruiden en chocolade poeder in een pannetje. Breng dit al roerende aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Wel af en toe even door blijven roeren en opletten als je soja of koeienmelk gebruikt dat er geen vel op komt.

Schenk over in een kommetje en garneer met de plakjes banaan en cacaonibs of andere toppings naar keus.

Enjoy! 😀

Ga jij deze chocolade rijstepap maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

4 thoughts on “Chocolade rijstepap!

  1. Haha ja voor de afwisseling sowieso goed! En het is ook gewoon te lekker rijstepap!

 1. Dit klink heerlijk. Ga ik binnenkort proberen. Ook ter variatie van mijn havermout ontbijtje, nog altijd even lekker, maar afwisseling is altijd goed

  1. Hi Saskia, dankjewel! En afwisseling is heel erg goed! En ook met rijstepap kun je alle kanten op net als met havermout ☺

Geef een reactie