Close
Het lekkerste havermoutje!

Het lekkerste havermoutje!

Zoals jullie weten eet ik niet heel vaak havermout. Niet omdat ik het niet lekker vind want dat vind ik wel maar ik sta gewoon niet snel een bordje havermout te maken in de ochtend. Dan kies ik toch vaak voor een boterham. Terwijl ik daar net zo veel tijd aan kwijt ben. Het zit gewoon niet in mijn systeem. Maar daar is met dit havermoutje verandering in aan het komen want dit is serieus het lekkerste havermoutje wat er is!

De inspiratie voor dit lekkerste havermoutje komt van iemand die ik al een hele poos volg op Instagram. Haar naam is Melody en ze is model. Op haar account @mymodelkitchen laat ze zien wat ze allemaal eet. En daar komen een hele hoop van dit soort overheerlijke havermoutjes voorbij! En wat deze havermoutjes dan zo speciaal maken? De toppings die ze gebruikt! Elke keer weer zie je de lekkerste combinaties voorbij komen.

En dit is nu echt mijn favoriete combi en die deel ik natuurlijk graag met jullie!

Voor 1 schaaltje heb je nodig:

  • 50 gram havervlokken
  • 250 ml cashewmelk of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • 4-5 stevia druppels vanille (optioneel)

Toppings:

  • 4 kleine of 2 grote dadels, in kleine stukjes gesneden
  • 2 handjes bevroren frambozen
  • 10 gram ongezouten amandelen, grof gehakt
  • 1/2 EL pure pindakaas
  • cacaonibsZo maak je het:

Doe de havervlokken met de melk, stevia druppels en de helft van de dadelstukjes in een pan. Breng al roerende aan de kook en kook een minuut of 3-4 zachtjes door.

Verwarm ondertussen de frambozen een 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen, hierdoor krijg je gelijk een klein beetje een sausje.

Schenk de havermout over in een schaaltje en giet hier de frambozen overheen. Garneer verder met de rest van de toppings.

Enjoy! šŸ˜€

Ga jij dit lekkerste havermoutjeĀ maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

 

 

1 thought on “Het lekkerste havermoutje!

Geef een reactie