Close
Broodje hamburger chimichuri 

Broodje hamburger chimichuri 

Dankzij de Chef Ali maaltijdbox maakte ik al kennis met een overheerlijke Braziliaanse bonenschotel maar ook chimichuri leerde ik via deze maaltijdbox kennen. Ja ik had de naam chimichuri wel eens eerder gehoord maar ik wist totaal niet wat het was. Laat staan dat het een topping is voor op vlees of brood. En nu ik dat dus weet,  eet ik geen broodje hamburger meer zonder!

En ik weet niet of je het van de foto afziet maar dit is een vegetarisch broodje hamburger. Ik gebruik namelijk de burger deluxe van Garden Gourmet, dit zijn 4 kleine burgers waarvan ik er twee van op een broodje doe. En ik zweer het je je proeft echt geen verschil met echt vlees! Maar je bespaart er wel een leven mee. 😉

Maar hé, als jij wel vlees wilt eten is dat natuurlijk jouw keuze. En kun je dus ook daarvoor kiezen. Het doet aan de smaak van de chimichuri niets af in ieder geval.

Zoals ik al zei heb ik kennis gemaakt met chimichuri dankzij de maaltijdbox van Chef Ali. Mocht je nu denken wie of wat is dit dan? Neem dan even een kijkje in mijn review. Daar staat ook een leuke korting in voor als je zelf eens zo’n box wilt proberen.

Wel heb ik het recept van Chef Ali iets aangepast, in het recept staat dan ook wat ik veranderd heb dus kun je zelf kiezen welke versie jij gaat maken. Ik heb bijvoorbeeld i.p.v. gewone ui gekozen voor het groen van een lente ui omdat mijn darmen niet zo blij worden van gewone uien. Én ik voeg wat passata di pomodoro toe. Verder heb ik de gewone azijn vervangen voor witte wijnazijn en de knoflook en olijfolie vervangen voor knoflookolie.

Voor 2 personen heb je nodig:

 • 2 afbakbroodjes, afgebakken en doormidden gesneden
 • 1 schaaltje burger deluxe van Garden Gourmet 
 • 2 handjes rucola
 • 1 mini komkommer, in dunne plakjes gesneden
 • 6 cherry tomaatjes of 1 gewone tomaat, in dunne plakjes gesneden

Voor de chimichuri:

 • 2 kleine of 1 grote lente ui, in ringetjes gesneden, of 1 normale ui, gesnipperd
 • half bosje peterselie, fijngehakt
 • 4 EL (witte wijn)azijn
 • 2 EL knoflookolie
 • 3 EL passata di pomodoro (optioneel)
 • peper en zout, naar smaakZo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de chimichuri. Dit kun je gerust een paar uur of een dag van te voren doen zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen.

Beleg de broodjes met de rucola, komkommer en tomaat. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op de broodjes. Verdeel de chimichuri over de burgers en leg de bovenkant van de broodjes erop.

Serveer met een lekkere side salad of een warme maïskolf. Mmm….

Enjoy! 😀

Ga jij dit broodje hamburger chimichuri maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

 

 

Geef een reactie