Close

Havermout tortilla’s!

Ja ik eet veel havermout! Maar eigenlijk zelden tot nooit als pap. Ik maak er liever andere lekkere dingen mee zoals bijvoorbeeld deze tortilla’s!

Deze tortilla’s zijn makkelijk te maken en heerlijk bij bijvoorbeeld een lekkere kom soep. Ik houd er van om iets te soppen in mijn soep en daar gebruik ik graag deze tortilla’s voor. Je kunt ze ook bij een salade eten of beleggen met wat salade en hummus bijvoorbeeld. Ze zijn alleen niet zo soepel dat je ze mooi kunt oprollen. Maar de smaak is er niet minder om!

havermouttortilla2

Voor 3-4 tortilla’s heb je nodig:

  • 100 gram havermout, vermalen tot meel (dit kun je doen met een blender of vermaler)
  • 80 ml water
  • 1 EL kokosolie, gesmolten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • snufje zeezout

Bereiding:

Meng het havermeel met het water, doe dit door beetje bij beetje het havermeel aan het water toe te voegen terwijl je roert met een garde. Voeg dan de gesmolten kokosolie, de oregano en het zout toe en meng goed. Maak nu 3 of 4 ballen van het deeg, afhankelijk van hoe groot je de tortilla’s wilt hebben. Laat de balletjes 15-20 minuten rusten.

havermouttortilla

Rol ze dan uit, dit kun je doen tussen twee vellen bakpapier dan plakken ze niet vast aan je deegroller. Bak ze nu in een droge koekenpan met goede antiaanbaklaag (bijvoorbeeld een Tefalpan) aan beide kanten bruin.

havermouttortilla3

Enjoy! 😀

4 thoughts on “Havermout tortilla’s!

Geef een reactie