Close
Braziliaanse bonenschotel met (vega) worstjes!

Braziliaanse bonenschotel met (vega) worstjes!

Dankzij de Chef Ali maaltijdbox leerde ik dit heerlijke gerecht kennen. Ik heb weliswaar het originele recept van Chef Ali iets aangepast en jij kunt dus zelf bepalen hoe je deze bonenschotel gaat maken, met of zonder mijn toevoeging. Hoe dan ook ga je ontzettend smullen van deze Braziliaanse bonenschotel met (vega) worstjes!

20170824180431_img_13711770544094

Zoals ik al zei komt dit recept uit de Chef Ali maatijdbox. Wil je meer weten over deze maaltijdbox en misschien zelfs wel met een leuke korting kennis maken met deze maaltijdbox, lees dan hier mijn review. De korting verloopt niet dus je kunt kennis maken met de box wanneer het jou uitkom!

In het originele recept werden 2 pakken worstjes gebruikt, dit vond ik wat veel. En daarnaast werd er niets bij geserveerd van pasta, rijst o.i.d. wel stond er als tip bij er quinoa bij te serveren dus dat deed ik. Maar heb je liever rijst of couscous dan zijn dat ook zeker goede opties om erbij te serveren. Verder voegde ik wat passata di pomodoro toe zodat het meer een saus werd maar dit kun je dus ook weg laten als je wilt. En als laatste voegde ik wat courgette toe omdat het anders maar weinig groenten bevatte. Maar ook dit kun je dus achterwege laten als je wilt.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 pak little willies worstjes van de vegetarische slager, of andere dunne worstjes zoals chipolata worstjes bijvoorbeeld, in schijfjes van ongeveer 1 cm gesneden
  • 200 gram voorgekookte zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 rode ui, gesnipperd of in ringen gesneden
  • 1 chilipeper, in de lengte doorgesneden en ontdaan van de zaadjes en dan in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst of klein gesneden
  • half bosje platte peterselie, fijn gehakt
  • 1,5 EL paprika poeder

Wat ik nog toevoegde:

  • half pakje passata di pomodoro
  • 200 gram courgette, in partjes van ongeveer 0,5 cm gesneden
  • 130 gram quinoaZo maak je het:

Doe wat olie in een wok of hapjespan en bak de schijfjes worst en de courgette ongeveer 2 minuten. Voeg de ui, chilipeper, knoflook en paprika toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de bonen en als je wilt de passata en een klein scheutje water toe. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.

Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de bonenschotel met de quinoa en garneer met lekker veel peterselie.

Enjoy! 😀

Ga jij deze Braziliaanse bonenschotel met (vega) worstjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie