Close
Fluffy eivrije pannenkoekjes! 

Fluffy eivrije pannenkoekjes! 

Het lukte me maar niet om lekkere fluffy eivrije, en dus vegan, pannenkoekjes te maken. Steeds vielen ze uit elkaar tijdens het bakken en ze werden ook niet luchtig. Maar nu heb ik hét recept eindelijk gevonden! En het is zoooo simpel!!

Ik ga zeker nog meer experimenteren met dit recept. Maar ook met andere manieren om zonder ei de lekkerste pannenkoekjes te maken want je hebt echt geen ei nodig voor de lekkerste pannenkoekjes! Of je nu wel of geen vegan bent ik zou het gewoon een keer proberen. Want je hebt vast ook wel eens geen eieren in huis en toch zin in pannenkoekjes. Dan is dit dus de oplossing! En het ingrediënt wat je nodig hebt heb je denk ik wel standaard in huis.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 120 gram volkoren speltmeel of ander (volkoren) meel naar keuze
  • 250 ml sojamelk
  • 2 eetlepels stevia suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 EL kokosolie
  • Snufje zeezout
  • Toppings naar keuze, ik koos voor plakies banaan, wat frambozen en ahornsiroopZo maak je het:

Meng de azijn met de sojamelk en klop dit even goed door dat het wat luchtiger wordt. Ik gebruik hiervoor mijn melkopschuimertje maar met een garde kan het ook. Laat het mengsel 5-10 staan. Nu gaat het wat indikken.

Meng de droge ingrediënten met elkaar. Roer met een garde het melk mengsel door het meel en roer er de kokosolie door heen. Je krijgt nu een heel luchtig beslag.

Verwarm een beetje olie of vloeibare boter in een koekenpan met goede antiaanbaklaag. Schep met een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan. Wacht tot er belletjes aan de bovenkant van de pannenkoekjes komen en draai ze dan om. Bak nog even aan de andere kant. Ga zo door tot het beslag op is.

Top de pannenkoekjes af met wat je lekker vind.

Enjoy! 😃

Ga jij deze fluffy eivrije pannenkoekjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

 

Geef een reactie