Close
Gezonde kokosmakronen!

Gezonde kokosmakronen!

Mmm… kokosmakronen! Ik ben eigenlijk helemaal geen koekjesmens maar kokosmakronen heb ik wel altijd onwijs lekker gevonden! Jammer genoeg zitten de kokosmakronen uit de supermarkt echt bomvol suiker en allerlei onnodige toevoegingen.

En dat terwijl je ze zo gemakkelijk zelf kunt maken en ook nog eens veel gezonder! Met maar een paar ingrediënten maak je deze kokosmakronen dus gewoon lekker zelf. Lekker voor bij de thee of als gezond tussendoortje en dat dus heerlijk guiltfree.

Tip; ze zijn ook leuk om cadeau te geven in een leuke pot. 😉

Deze kokosmakronen zijn suikervrij doordat ik stevia suiker gebruik van Greensweet Stevia in de smaak vanille. Gebruik je een andere zoetstof dan kun je nog wat vanille extract toevoegen.

Dit heb je nodig voor 9-10 stuks:

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met de Sweet vanille stijf. Je maakt de kom vetvrij door wat citroensap in de kom te doen en met een stukje keukenpapier de kom af te doen. Voeg de kokosrasp toe en meng voorzichtig.

Schep het beslag in 9-10 hoopjes op het bakpapier en bak de kokosmakronen in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Doop eerst de onderkant van de kokosmakronen in de chocolade en drizzle dan met een lepel chocolade zigzaggend over de bovenkant. Zet de kokosmakronen in de koelkast en laat de chocolade hard worden.

Bewaar de kokosmakronen in een luchtdicht bakje.

Enjoy! 😀

Geef een reactie