Close
Chunky choco coco fudge!

Chunky choco coco fudge!

Bij de 5xzoetzondersuiker challenge schoten gelijk een aantal recepten door mijn hoofd om te maken. Het was al weer even geleden dat ik zoete lekkernijen gemaakt had dus de challenge kwam voor mij als geroepen! 

Chunky choco coco fudge2

De double chocolate zomerfruit taart was het eerste recept wat ik voor de challenge maakte, die heb je vast wel voorbij zien komen. De gouden powerballetjes volgden daarna eigenlijk tegelijkertijd met deze chunky choco coco fudge!

Ik maakte beide namelijk om mee te nemen op onze mini vakantie op Texel. Zo hadden we in ieder geval zeker wat lekkere en gezonde snacks bij voor onderweg. En deze chuncky choco coco fudge was de grote favoriet van vriendlief!

En omdat dit recept online komt terwijl de nieuwe #vriendenvanah challege al loopt, de #5xnotenchallenge, past deze daar ook gelijk in! 😀

Voor zo’n 20 stuks heb je nodig:

  • 250 gram dadels
  • 2 EL kokosolie
  • 2 volle EL rauwe cacaopoeder
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram kokosblokjes
  • 50 gram kokosrasp + extra als topping
  • Stukje bakpapierZo maak je het:

Week de dadels 15 min in warm water, giet ze daarna af en knijp ze een beetje uit.

Doe de dadels met de kokosolie in een keukenmachine en mix dit eerst een paar minuten. Voeg dan de kokosrasp en het cacaopoeder toe en mix tot een dikke beslag.

Schep het over in een kom en voeg dan de amandelen en kokosblokjes toe. Meng met een lepel goed door elkaar.

Leg het beslag op een vel bakpapier en vorm er een grote rechthoekige of vierkante plak van van ongeveer 1,5 cm dik. Bestrooi de plak met kokosrasp en zet het in de koelkast om op te laten stijven. Als de plak hard is geworden kun je hem in stukken gaan snijden.

Bewaar de fudge in de koelkast of vriezer.

Enjoy! 😀

Ga jij deze chunky choco coco fudge maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Chunky choco coco fudge3

Geef een reactie