Close
Fotodagboekje #6: onze mini vakantie op Texel!

Fotodagboekje #6: onze mini vakantie op Texel!

Ik zou eigenlijk ongeveer elke maand een fotodagboekje met jullie delen maar dat is niet helemaal gelukt. Het laatste fotodagboekje wat ik deelde kwam in maart online, en daarna is het er een beetje bij ingeschoten. Sorry! Maar ik ga het weer oppakken, maar met welke frequentie durf ik niet te zeggen…

Uiteraard hebben jullie nog wel kunnen mee genieten met het tripje naar Malta en zo kregen jullie na maart toch nog even een kijkje in mijn leven. Mocht je dat gemist hebben, je kunt het hier teruglezen en bekijken.

Vakantie in eigen land

Zoals je vast wel hebt meegekregen bleven Michel en ik dit jaar in Nederland. Doordat we beide bezig zijn met een opleiding zat een dure vakantie er niet in dit jaar. En inmiddels ben ik, zoals je wellicht hebt meegekregen, klaar met mijn opleiding tot gewichtsconsulente. In mei haalde ik mijn diploma en ik ben nog druk bezig met het opzetten van mijn praktijk. Wanneer ik daadwerkelijk officieel van start ga weet ik nu nog niet. Het ontwerpen van mijn logo heeft namelijk helaas wat vertraging opgelopen maar ik hoop alsnog z.s.m. officieel van start te gaan. Zodra alles rond is zal ik het uiteraard ook via social media bekend maken!

Texel

Texel stond al een tijdje op mijn lijstje om eens naartoe te gaan. Michel was er vorig jaar al een paar dagen geweest met vrienden en dat maakte mij een beetje jaloers. Ik wilde al zó lang naar Texel dus toen we besloten toch een paar dagen in Nederland erop uit te gaan was de keuze al snel gemaakt. En dus boekten we hotelletje voor een paar nachten op Texel. Het werd een budget hotelletje in de Koog. Eerlijk gezegd was dit niet iets wat ik zou kiezen. Tijdens het boeken had ik niet goed opgelet, het sanitair bleek namelijk gedeeld te zijn. Daar kwam ik achter toen ik een week voor vertrek nog even de annuleer voorwaarden wilde lezen, het was de week voor we gingen namelijk niet zo’n denderend weer. Maar toen ik zag dat het sanitair dus gedeeld was waren al de andere hotels op het eiland al dubbel zo duur en besloot ik het toch maar een kans te geven.

Eerlijk is eerlijk, ik zou dit niet nog eens boeken. Het hotel was erg gehorig en de kamers heel klein. Ik vond het eigenlijk net kamperen maar dan met betere bedden. Het sanitair was overigens prima hoor. En opzich is het ook prima als je jezelf erop instelt maar it’s just not my cup of tea! Aan de aardige hoteleigenaren heeft het overigens niet gelegen. En het koffietentje, Coffee & more, wat er naast zit (wat van dezelfde eigenaren is) is wel echt een aanrader! Hier kun je heerlijk ontbijten, lunchen of gewoon even een kop koffie drinken met wat (homemade) lekkers. En de prijzen zijn ook prima!

Schapen en fietsen

Vooraf hadden we zelf al een beetje bekeken wat we wilden gaan doen en bekijken en via Facebook en Instagram heb ik ook wat goede tips gehad wat we zoal konden gaan doen op Texel.

IMG_0541

Wat ik sowieso heel graag wilde gaan doen was schapen bekijken! En aangezien er op Texel meer schapen dan mensen wonen was dat niet zo heel moeilijk te vinden. Tik op Google schapenboerderij en Texel in en voila! Schapenboerderij Texel komt meteen bovenaan te staan. Dus hier gingen we sowieso een bezoekje aan brengen en zou ik ook nog met lammetjes kunnen knuffelen!

IMG_0527
Helaas zie je hem niet zo goed omdat hij zwart is dus je moet even goed kijken! En zie je hoe happy ik ben!! 😀
IMG_0521.jpg
Dit schatje is verstoten door zijn moeder. Dat kun je je toch niet voorstellen! Het was zo’n lieverd!

Naast 25 verschillende schapenrassen lopen er meer dieren rond op de boerderij, kun je zien hoe ze schapen drijven, schapen scheren en los gaan in de winkel waar ze van alles verkopen. Van schapenwollen kleedjes, verzorgingsproducten die ze zelf maken, wol en pantoffels, ze verkopen het allemaal!

Verder is het ook zeker aan te raden om fietsen te huren want het is een prachtig eiland om rond te fietsen! En ga dan vooral voor een paar elektrische fietsen want het kan op het eiland stevig waaien! Wij waren dan ook maar al te blij dat we elektrische fietsen gehuurd hadden!

IMG_0657

Slufter

Een van de tips die voorbij kwam was om de Slufter te gaan bekijken. En dat werd de eerste stop tijdens onze fietstour. De Slufter is een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Na een aantal mislukte pogingen om er een landbouwpolder van te maken, werd aan het begin van de 20e eeuw besloten het zeegat open te laten. En wat is de Slufter mooi!

Het grootste deel van de Slufter wordt als vogelbroed en -rustgebied beheerd; alleen het zuidelijke gedeelte is vrij toegankelijk. Hier kun je heerlijk wandelen en je kunt zelfs een gids boeken die je alles over de Slufter verteld tijdens je wandeling.

Eten en drinken

En natuurlijk hebben we ook gegeten en gedronken op Texel! En ik heb, op een broodje tonijn na, ons hele verblijf op Texel vegetarisch gegeten en dat is goed te doen op Texel! Althans in de Koog waar wij verbleven was er voldoende keus. Het kan altijd beter, dat zeker wel, maar ik heb echt alle dagen heerlijk en gevarieerd gegeten.

Ons eerste ontbijt was in het koffietentje naast het hotel bij Coffee & More. Michel had het ‘compleet ontbijt’ wat bestond uit diverse broodjes, een croissantje, vleeswaren, kaas, jam, hagelslag, boter, een eitje, verse jus d’orange en koffie of thee. Dit was echt een top ontbijtje! En voor maar €8,50 zeker een goede keus. Ik koos voor een chai latte met sojamelk, welke ik helaas echt veel (maar dan ook echt veel) te zoet vond! De banaan pannenkoeken daarintegen waren echt heerlijk! Deze werden afgetopt met banaan, kokos, walnoten en honing. De pannenkoeken waren daarnaast ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en ei-vrij en kostten maar €5,50. 

IMG_0302

De andere dagen namen we broodjes uit de supermarkt of van de bakker als ontbijt omdat we geen tijd hadden om ergens rustig te gaan zitten. Het laatste ontbijtje voor we weer naar huis gingen was weer bij Coffee & More. Michel koos weer voor het ‘compleet ontbijt’ en ik koos voor Griekse yoghurt met banaan, honing en granola. Wederom was het heerlijk!

IMG_0675

Lunchen deden we waar we op dat moment zaten. Zo dronk ik een verse munt thee en aten we samen een portie kibbeling bij strandpaviljoen Paal 19.

Op de schapenboerderij aten we broodjes die we zelf mee genomen hadden en tijdens onze fietstour lunchten we in Den Burg bij de Coninck van Poolen. Michel had een broodje met huisgemaakte Piri-piri en ik at een broodje met geitenkaas, rode biet en walnoten. 

IMG_0643 (1)

De eerste avond aten we bij Eigeweis. Michel koos hier voor spareribs en ik koos voor de vegetarische lasagne met aubergine, courgette, aardappel, tomatensaus en mozzarella met tzatziki. Dit was echt heerlijk! De aardappel vond ik een aparte keuze hierin net als de tzatziki maar het was echt heel erg lekker allemaal! Erbij serveerde ze een kleine salade, aardappelpartjes en watermeloen. Michel kreeg er friet bij en seizoensgroenten.

IMG_20170817_210045_020

De tweede avond aten we bij het super leuke strandpaviljoen Strandpaal 21. Hier hebben echt heerlijk gegeten! Ik kon hier kiezen uit maar liefst 4 heerlijke vegetarische gerechten waarvan ik uiteindelijk koos voor de rode curry met wilde rijst en een salade. Ik heb echt zitten smullen! Michel had de kipsaté van kippendijen met satésaus en frietjes. Deze was ook erg lekker en werd ook veel besteld want we zagen hem overal voorbij komen!

20170731171402_IMG_0372-1

Later op de avond zaten we er nog steeds en besloten we om nog wat lekkere hapjes te bestellen. We kozen voor het breekbrood met smeersels en de mini snacks. Eigenlijk wilde we de 21 strandplank nemen, dit is een grote plank met van alles lekkers, maar dat werd toch iets te veel van het goede. Helaas zijn we hier verder ook niet meer terug geweest maar als ik ooit nog terug op Texel kom dan gaan we hier zeker weer eten!

IMG_0377
bruin en wit breekbrood met 2 lekkere dipjes en gezouten roomboter
IMG_0378
de mini snacks waren goed verdeeld in vega en vlees dus kwamen we beide aan onze trekken

De derde avond aten we bij Vogelhuis-OranjerieDit is als je kinderen hebt een erg leuk restaurant want ze hebben er een grote speelhoek met o.a. een glijbaan en een springkussen. Wij gingen er zitten omdat het er altijd druk was dus het moest wel goed zijn dachten we en omdat Michel zin had in mosselen. Er waren maar 2 restaurants in het dorp die deze avond mosselen op de kaart hadden staan en het enige vegetarische gerecht (op een salade na) wat op de kaart stond leek mij wel lekker. Dat was een vegetarische strudel gevuld met diverse groenten en brie uit de oven. Beide hebben weer goed gegeten deze avond.

IMG_0567

De laatste avond had ik zin in pasta en Michel in pizza. En dus gingen eten bij Restaurant Isola BellaIk koos voor een spaghetti al pesto met spinazie, de spinazie heb ik toe laten voegen omdat ik wat groenten in het gerecht wilde. Michel koos voor een San Carlo pizza met ham, gerookte spek, tonijn en salami. Ook hier hebben we heerlijk gegeten en de prijzen zijn hier ook heel goed!

IMG_0667

Verder zijn wij niet echt toetjes-eters maar deze avond hebben we toch even een lekker toetje gehaald bij Ijssalon de Koog. Hier stond elke avond dat we er langs liepen een gigantische rij en nu werd ik toch een beetje nieuwsgierig wat er nu zo bijzonder aan was. Nou dat kan ik je vertellen. Je kunt er namelijk naast kiezen uit tal van smaken Italiaans schepijs ook kiezen voor froyo’s, frozen smoothies, maar liefst 7 smaken softijs en swoopy’s! Wij kozen beide voor een froyo, welke erg groot was, en daar mocht je maar liefst 5 toppings bij kiezen! En dat voor maar €3,50. En ze waren heerlijk! En we zaten er de rest van de avond goed vol van!

IMG_0670
En die toef is dus geen slagroom maar meer frozen yoghurt!

En ja iets waar je op Texel niet omheen kunt is Texels bier! Uiteraard zijn we ook even bij de brouwerij geweest en hebben we een tour door de brouwerij gedaan. Deze viel een beetje tegen omdat hij wat kort is en het maar een kleine brouwerij is. Maar Texels bestaat op dit moment dan ook nog maar 17,5 jaar. Dat is wel wat anders dan bijvoorbeeld brouwerij de Halve Maan in Brugge. Mocht je naar Brugge gaan dan móét je echt een tour door deze brouwerij doen! Maar goed, we hebben het hier dus over Texels bier. De tour viel dus t.o.v. de brouwerij in Brugge wat tegen maar hij kost maar €11 en voor dat geld krijg je er een proefplankje bij met 4 proefglaasjes, een Texels bierglas en een opener. De opener is trouwens wel echt hilarisch! Bij elk biertje wat je ermee opent komt er geblaat van een schaap uit en hoor je een man zeggen: “Lekker Texels biertje!” 

Zo! Dit was een lekker uitgebreid fotodagboekje. Ik hoop dat ik hiermee de maanden dat ik geen fotodagboekje gedeeld heb een beetje heb ingehaald. 😉

En ik hoop dat ik je hiermee wat inspiratie heb kunnen geven om ook eens naar Texel te gaan. Of ben je er al eens geweest? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen en hotspots!

 

Geef een reactie