Close
Roze choco-granola Popsicles! 

Roze choco-granola Popsicles! 

Ja ik ben gek op ijsjes! Maar eigenlijk eet ik ze het liefst alleen als ik ze zelf heb gemaakt omdat ik ze dan zonder schuldgevoel kan eten. Zoals deze roze choco-granola Popsicles!

De inspiratie voor deze roze choco-granola popsicles kreeg ik van al die mooi gedecoreerde Magnums die je tegenwoordig voorbij ziet komen. En hoewel ze er heel verleidelijk uitzien zul je mij er toch niet snel een zien eten. Niet omdat ik me het niet gun maar omdat ik er gigantische buikpijn van zou krijgen vanwege mijn lactose intolerantie. Het heeft dus ook zo zijn voordelen. 😉

En deze roze choco-granola popsicles zijn minstens zo lekker! En ook nog eens guilt free dus dat is dubbel winst toch?! 

roze choco-granola popsicles

Voor 3 ijsjes heb je nodig:

  • 1/2 banaan
  • 1 handje (bevroren) frambozen
  • 100ml havermelk, ik gebruikte die van Dream
  • 1/4 tl chai kruidenmix

Toppings:

  • 25 gram pure chocolade, 70% of hoger (ik gebruikte 85% pure chocolade)
  • Granola naar smaak maar ik gebruikte de mooie roze Granola van Rude health en een paar hartjes van de Zonnatura krokante flakes
[pzzwidget id=81877 height=300 width=300]

Zo maak je ze:

Mix alle ingrediënten voor de ijsjes in een blender en giet het roze mengsel in de vormpjes. Zet de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.

Haal de ijsjes uit de vorm en leg ze op een stukje bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie en giet het voorzichtig zichzaggend over het eerste ijsje en strooi er meteen wat Granola over. Door dat de ijsjes zo koud zijn droogt de chocolade namelijk bijna meteen dus ga snel te werk. Doe het zelfde met de rest van de ijsjes. De hartjes heb ik er als laatste op “plakt” door de achterkant even in de vloeibare chocolade te dippen en ze vervolgens op de Granola te drukken.

Serveer de ijsje meteen of bewaar ze in een zakje in de vriezer.

Enjoy! 😃

Liefs Manon kers

Ga jij deze roze choco-granola popsicles maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

roze choco-granola popsicles 1

Geef een reactie