Close
Fotodagboekje #7

Fotodagboekje #7

Ik had beloofd weer wat vaker een fotodagboekje te delen en daar wil ik mij graag aan houden. Daarom in fotodagboekje #7 nog even een terugblik op  de maand augustus! 

Dagje Amsterdam

Ik ging een dagje naar Amsterdam met mijn vriendin Eefje. We hadden van te voren een route uitgestippeld waardoor we zowat heel Amsterdam wel gezien hebben. Aan het aantal stappen kun je zien dat het een aardige wandeling was!

Bij Mister Kitchen mocht ik een meter pindakaas ophalen, in mijn review hierover lees je welke van de 7 smaken mijn favoriet is. Daarna liepen we nog even langs Tony’s store van Tony Chocolonely die er om de hoek zat. Hier nam ik uiteraard wat lekkers mee! Ik koos voor 3 smaken, de wit wortel walnoot, puur sinaasappel rozemarijn en de puur pecan kokos. Alle drie onwijs lekker! Maar uiteraard niet zo gezond. 😉

Movie time!

De bios stond twee keer in de planning. Ik nam vriendin Suus mee voor haar verjaardag naar Dispicable me 3. Deze wilde ik zelf ook heel graag zien. We zijn beide groot fan van Disney en Pixar films en we hebben echt hard gelachen in de bios! Als je hem nog niet gezien hebt ga hem dan snel kijken want hij is echt hilarisch! 

Dunkirk keek ik samen met Michel. We houden beide van oorlogsfilms maar deze viel toch wel een beetje tegen. Het verhaal is super heftig maar in de film vonden we het beide niet goed genoeg over komen. De manier waarop de film in elkaar gezet is maakte het wat rommelig waardoor het wat mij betreft niet hard genoeg bij je binnen kwam. En dat hoort natuurlijk wel bij een oorlogsfilm.

Grote opruiming

In de vakantie van Michel hebben we ook flink huisgehouden. Verschillende kasten opnieuw ingericht en onze kledingkasten uitgezocht op wat weg kon. En alles wat weg kon is naar de kringloop gegaan.

Daarnaast spaarde ik, of nou ja mijn schoonfamilie spaarde voor mij, voor de Pyrex schalen bij Jumbo. Deze schalen zijn van glas en dus duurzamer én hygiënischer dan plastic. En ze zijn daarnaast super handig omdat ze zowel in de oven kunnen als in de vriezer! En daarbij zijn deze schalen normaal echt ontzettend prijzig dus I’m a very happy girl now! Al mijn oude en te grote (lees: die ik nooit gebruik) glazen ovenschalen heb ik aan mijn moeder gegeven zodat ik ruimte kon maken voor de nieuwe set.

Healthbox

IMG_20170816_073520_378

De nieuwe Healthbox werd geleverd. En wat een top producten zaten er deze keer weer in! Het is echt elke keer een cadeautje voor jezelf. Ik vind het echt een super leuke manier om kennis te maken met producten die ik nog niet kende of zelf niet snel zou kopen. Ik vind het echt een aanrader zo’n box die elke 2 maanden geleverd wordt. Mocht je hem ook eens willen proberen, via de Healthbox.nl kun je een abonnement aanschaffen of een eenmalige box bestellen om het eens te proberen.

Chillen bij moeders

Op een mooie zonnige dag, want ja het heeft behoorlijk wat geregend in augustus, besloot ik lekker bij ons mam in de tuin te gaan chillen. Ik mis het soms echt dat wij niet lekker even naar buiten kunnen in ons appartement maar gelukkig kan ik dan altijd terecht bij moeders. En ik bleef ook lekker eten. Zoals je ziet, ik heb het koken niet van een vreemde.

Lammetjes knuffelen

IMG_20170817_201306_328

En ik gooi er ook nog even een foto van Texel doorheen hoor! Want wat had ik dit schattige lammetje graag mee naar huis genomen! Ik zou serieus elke dag wel met lammetjes of andere baby dieren kunnen knuffelen. Zou perfect werken ook als stress relief therapie denk ik! En mocht je het gemist hebben, in mijn vorige fotodagboekje kun je zien wat we allemaal op Texel gedaan én gegeten hebben.

Boswandeling

Op een andere zonnige dag besloten Michel en ik om even een stukje te gaan toeren op de scooter. We reden naar de Roovertsche Leij om daar een stukje te gaan wandelen in de bossen. Ik houd hier zo van! En natuurlijk ging mijn camera mee om wat plaatjes te kunnen schieten van de prachtige natuur! Na onze wandeling dronken we een biertje op het terras en bestelden we wat hapjes en brood met smeersels.

Naast lekker wandelen kun je er overigens ook klimmen! Ze hebben er namelijk van een deel van het bos, een super leuk klimbos gemaakt.

Netflix docu’s

Daarnaast heb ik eindelijk tijd genomen om een hoop documentaires te kijken die ik al een tijdje wilde zien op Netflix. Één daarvan is the Kids Menu, wat je ziet in het filmpje. Dit is echt een goede docu! Naast deze heb ik ook Cowspiracy, Forks over Knives, Fat, sick and nearly dead 1 + 2 en Food Choices gekeken. Stuk voor stuk dikke aanraders!

Stiekeme eters

Ook vond ik een, voor mij nieuw tv programma, op TLC, Secret eaters. Ook echt een goed programma over mensen die niet begrijpen waarom ze steeds dikker worden. Ik stond er echt van te kijken wat mensen allemaal naar binnen werken zonder dat ze er bij nadenken en zonder dat ze het door hebben. Ik ben iemand die altijd heel bewust bezig is met voeding en wat ik eet op een dag. Voor mij was het dan ook echt een openbaring om te zien! Uiteraard hebben we het hier tijdens mijn opleiding tot gewichtsconsulent ook over gehad maar ik vond het toch nog moeilijk voor te stellen. Na het zien van dit programma kan ik me er echt een beter beeld bij vormen.

Lalalab

Ik bestelde foto’s bij Lalalab. Deze app had ik al meerdere keren voorbij zien komen maar het kwam er niet van om er eens echt voor te gaan zitten om wat te bestellen. Nu dus wel en ik ben fan! Via de app die je download op je telefoon kun je allerlei coole fotoproducten bestellen. Van magneetjes tot mini Polaroids, tot albums en ingelijste collages. Ze verkopen het allemaal! Ik bestelde er een aantal mini en gewone Polaroids. En ik ga er snel weer iets bestellen want ik vind ze echt te leuk! En vooral bij ons in huis handig omdat wij niet echt plaatst hebben om fotolijstjes neer te zetten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Met onderstaande code krijg je €5 korting op je bestelling.

IMG_20170821_112003_855

Verjaardag Eline

Ons nichtje Eline werd 3 jaar. Uiteraard vond ik dit een mooie gelegenheid om mijn camera weer in te zetten. Ik begin steeds meer van het toestel te begrijpen en leer er steeds beter mee om te gaan. Naast het fotograferen van eten is fotografie altijd al een stille hobby van me geweest dus ik geniet er echt onwijs van als ik er mee aan de slag kan!

Vakantie afsluiten

En aan alles komt natuurlijk een eind en dus ook aan de 4 weken vakantie van Michel. Stiekem vond ik het wel fijn dat hij weer aan het werk moest. Ik vind het heerlijk om hem om me heen te hebben hoor maar het normale ritme mis ik na een tijdje wel. We sloten zijn vakantie af door nog wat lekkere biertjes te halen in België, bij Verheijen. En altijd als ik daar kom neem ik een zakje Croky pickles chips mee! Deze verkopen ze niet in Nederland, en dat is maar goed ook! Ik ben niet zo’n chips eter maar voor deze maak ik graag een uitzondering! In de avond aten we wat in de stad met uiteraard nog een paar lekkere biertjes!

Geef een reactie