Close
REVIEW: mister Kitchen’s pindakaas!
En staat ‘ie me?

REVIEW: mister Kitchen’s pindakaas!

Er is weer een  nieuwe lading pindakaas op de markt gebracht. En ja, dan sta ik graag vooraan om deze te testen natuurlijk! En dat is, met maar liefst 7 verschillende smaken, zeker géén vervelende opgave.

Wat ik van de pindakaas van Mister Kitchen vind én welke van de 7 smaken ik het lekkerst vind lees je nu in mijn review!

Review: mister kitchen pindakaas1

De mannen achter Mister Kitchen

Mister Kitchen bestaat uit een masculinair driemanschap, Daan, Maarten en Igor. Vanuit hun creatieve keuken op de Amsterdamse Westergasfabriek reizen zij de wereld over om avonturen te beleven voor delicious. magazine. Op zoek naar verhalen en recepten, worden zij dagelijks geïnspireerd voor hun eigen voedingsmerk of voor een inspirerende klant.

Onder mister Kitchen’s willen zij het homogene aanbod in de supermarkt veranderen met producten die nog niet bestaan of sterk verbeterd kunnen worden. En hierbij beperken ze zich niet tot één vak of winkel zodat je hun stempel overal in de retail kunt tegenkomen. 

Inspirerende klanten van Mister Kitchen

Naast hun reportages in delicious.magazine, het weekend van de Rollende keukens en hun eigen merk, werkt mister Kitchen als creatief-culinair bureau voor een beperkt aantal klanten. Meestal voor voedingsmerken of retailers die hulp of inspiratie nodig hebben bij productontwikkeling, fooddesign of communicatie. Maar ook voor bedrijven die niet primair producten máken, maar wel een voedingsvraagstuk hebben. Door het aannemen van zulke uitdagingen, geloven zij met betere recepten en slimme ideeën hun eten te verbeteren.

Om je een indruk te geven van wat voor werk ze al gedaan hebben kun je hier even een kijkje nemen.

Eigen producten

Naast dat ze nu dus 7 verschillende smaken pindakaas op de markt hebben gebracht kun je mister Kitchen dus al kennen van een aantal andere producten. Ze maken namelijk al enige tijd heerlijke fruitspread die maar liefst 65% minder suiker bevat en verkrijgbaar is in 4 verschillende smaken.


Maar ze maken ook worst, iets heel anders dus en aangezien ik liever geen vlees eet heb ik ze zelf nog niet geprobeerd maar je kunt ze dus al kennen want ze liggen bij Albert Heijn in de schappen. Ken jij ze al?

En weer iets uit een heel andere hoek is mister Kitchen’s Rabarcello. Dit is een seizoensproduct dat zij eenmaal per jaar van Hollandse rabarber produceren en verkrijgbaar is op het Weekend van de Rollende Keukens en bij een geselecteerd aantal slijters, groothandels, restaurants en online.

Review: mister kitchen pindakaas2

Pindakaas

Maar het ging mij natuurlijk om de pindakaas! Ik mocht van Daan een meter op komen halen bij ze in de keuken in Amsterdam en ik had nog een dagje Amsterdam in de planning staan dus zo geschiede! Gisteren haalde ik de meter op bestaande uit de 7 smaken pindakaas, een pot fruitspread én het pinda t-shirt. Dat t-shirt móést ik, als Indo oftewel pinda, natuurlijk hebben!

Testen!

Samen met een vriendin, en mede pindakaas liefhebster, gingen we er even goed voor zitten. We begonnen met de Karamel Zeezout en dat was een zeer aangename eerste optie! Normaal ben ik niet super fan van deze combi maar ik vind deze wel echt heel lekker! Hij is precies zoet en tegelijkertijd zout genoeg naar onze smaak.

Review: mister kitchen pindakaas4

De Super Crunchy kwam erna. Hier is weinig op aan te merken. De smaak is zoals pindakaas hoort te zijn en ik koop altijd pindakaas met stukjes omdat ik dat lekker vind dus deze is ook gewoon top!

Naar de volgende smaak, Sinaasappel Rozijn, was ik erg benieuwd! Er zijn zoveel verschillende smaken pindakaas maar een met sinaasappel was ik nog niet tegen gekomen. En ik vind hem heerlijk! De sinaasappel maakt de pindakaas een beetje fris en de rozijnen lekker zoet. Ja dit is wel een favorietje van me!

Review: mister kitchen pindakaas5

Cranberry Kaneel was de volgende smaak. En hier werden we toch wel wat kritischer. Ik ben gek op kaneel maar wij vonden beide dat deze wel meer aanwezig mocht zijn. Verder is cranberry wel gewoon een lekkere toevoeging.

En dan de Chocolade! Ja wat kan ik daar over zeggen, chocolade is altijd goed toch? Er zitten ook kleine stukjes pinda in wat het een beetje crunchy maakt maar wij vonden beide dat de smaak van chocolade wel wat intenser mocht zijn. Ik houd persoonlijk ook meer van pure chocolade misschien dat het daar aan ligt. Wel is het zeker een lekkere smaak voor de afwisseling!

Review: mister kitchen pindakaas6

En dan komen we al weer bij de laatste 2 smaken, Kokos Maple en de veel belovende Honing Chili. 

Zoals jullie misschien wel weten is pindakaas met kokos een van mijn favoriete combi’s! Ik was dus extra benieuwd hoe deze mij zou gaan bevallen! En als ik heel eerlijk ben, er mag van mij wel meer kokos in. Maar als het aan mij ligt kan er nooit te veel kokos op of door mijn pindakaas! De ahornsiroop proefden we beide eigenlijk niet tot nauwelijks..

De Honing Chili hebben we expres tot het laatst bewaard omdat chili overheersend kan zijn en dan de rest van de smaken wellicht niet meer goed zouden proeven. De combi pindakaas met sambal vind ik erg lekker maar eet ik eigenlijk zelden. Mijn vriendin eet dit wel regelmatig maar die vond deze, ondanks dat, wel erg heftig. Ik vind hem wel lekker maar proef de honing amper. Die mag van mij wel iets meer aanwezig zijn anders kun je hem wat mij betreft net zo goed weg laten.

Eindconclusie

Ten eerste vind ik de toevoeging van palmolie en kokosolie in de pindakaas overbodig. Ik snap niet helemaal waarom ze dit toevoegen. Als je pindakaas maakt zonder toevoeging van extra olie is hij al smeuïg genoeg naar mijn mening.

En welke ik het lekkerst vind…? Lastig kiezen! Ik vind de Sinaasappel Rozijn wel erg verrassend, de Karamel Zeezout een goede tweede en de Honing Chili een lekkere pittige derde.

Heb jij alle 7 smaken ook al geproefd? Ik ben heel benieuwd wat jij van de pindakaas van Mister Kitchen vind!

Heb je ze nog niet geproefd? Vanaf maandag 7 augustus zijn ze in de aanbieding bij de Albert Heijn!

Review: mister kitchen pindakaas3
En staat het t-shirt me?

4 thoughts on “REVIEW: mister Kitchen’s pindakaas!

    1. Hihi ja zo leuk hè dat t-shirt! via de codes op de pindakaas potten kun je kans maken op ook zo’n t-shirt

Geef een reactie