Close
Glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel

Glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel

Pannenkoekjes staan niet vaak meer op het menu bij mij. Misschien omdat ik het soms toch iets te veel gedoe vind? Ik weet het niet.. Maar op Nationale Pannenkoekendag moet je natuurlijk pannenkoeken eten en dus dook ik de keuken in en maakte ik deze glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel.

Omdat ik nog steeds last heb van  mijn darmen probeer ik iets meer glutenvrij te eten. En ik merk dat ik hier wel baat bij heb nu. Niet dat ik van plan ben altijd glutenvrij te eten maar ik merk dat als ik te veel tarwe op een dag eet ik daar nu meer last van heb dan normaal. Dus eet ik op het moment wat meer rijst, quinoa en havermout. En ik had nog steeds een pak rijstmeel in de kast staan waar ik eigenlijk zelden iets mee maak en besloot daarom die te gebruiken voor deze glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel!

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

 • 2 eieren
 • 120 gram rijstmeel
 • 150 ml (plantaardige) melk, ik gebruikte de kokosdrink van Alpro
 • 2 EL mild en creamy ongezoet van Alpro of andere (plantaardige) yoghurt
 • 2 tl stevia suiker, ik gebruik de stevia suiker van Natural Sweet
 • 1/2 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • Olie om in te bakken

Toppings:

 • 2 grote of 3 kleine elstar appels, in kleine blokjes gesneden
 • kaneel
 • Optioneel: extra stevia suiker
 • Ahornsiroop of honing

Zo maak je de glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel:

Meng het meel met de stevia suiker, bakpoeder en zout. Kluts de eieren en voeg de melk en yoghurt toe. Roer er met een garde het meel beetje bij beetje doorheen. Meng de appelstukjes met de kaneel en eventueel wat extra stevia suiker.

Verwarm twee koekenpannen met wat olie. Schep met een lepel hoopjes van het beslag in de pan. Als er kleine belletjes in de bovenkant van de pannenkoekjes ontstaan kun je ze om draaien. Bak ze nog een minuutje aan de andere kant. Ga zo door tot het beslag op is.

Bak ondertussen in de andere pan de appelstukjes tot ze wat zachter zijn geworden.

Verdeel de pannenkoekjes over 2 borden en garneer met de gebakken appelstukjes. Schenk er naar smaak wat ahornsiroop of honing over.

Enjoy! 😀

Ga jij deze glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel 2

2 thoughts on “Glutenvrije pannenkoekjes met gebakken appel

Geef een reactie