Close
Romige spaghetti met ballen!

Romige spaghetti met ballen!

Wie houd er nu niet van een lekker bord spaghetti met ballen?! Mmm.. ik wel! En deze romige spaghetti met ballen is ook nog eens glutenvrij, eiwitrijk en koolhydraatarm!

En weet je, dit bord staat ook nog eens binnen 20 minuten voor je neus! Hoe lekker is dat? Ik ontdekte onlangs Picnic. Ja, ik kende het al een tijdje maar ik dacht dat ik boodschappen bestellen niet snel zou doen want ik vind boodschappen doen veel te leuk! En dat vind ik ook zeker maar toen ik een tijdje terug ziek thuis zat was Picnic echt een uitkomst. En, sindsdien ben ik om. Inmiddels bestel ik wekelijks mijn boodschappen bij Picnic. Voor de goede bonusaanbiedingen en mijn amandeldrink kom ik nog wel bij Albert Heijn maar stiekem vind ik het laten bezorgen van mijn boodschappen toch echt wel ideaal! Ik plan mijn maaltijden weer beter in en wat ik daarvoor nodig heb bestel ik. Ik kom nu minder vaak met boodschappen thuis die ik niet  nodig had en verspil dus ook minder. Alleen maar voordelen dus! Dit is overigens no spon, ik ben gewoon echt fan geworden van Picnic!

Deze pasta maakte ik met mijn favoriete wokgroenten mix van Picnic. Ideaal want je hoeft zelf niets te snijden en dat betekend dat je eerder klaar bent en minder troep hoeft te maken in de keuken. En dat is heel fijn.

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

  • 400 gram wokgroenten, ik gebruik de mix van Picnic met courgette, spinazie, puntpaprika en prei
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 EL Al-Andalus kruidenmix van Jonnie Boer
  • Knoflookpoeder
  • Gemalen zwarte peper
  • 100-160 gram gele linzen spaghetti, Albert Heijn
  • 1 verpakking vega balletjes
  • Olie om in te bakken

Zo maak je de romige spaghetti met ballen:

Verwarm een hapjespan of grote wok met wat olie. Voeg de wokgroenten toe en roerbak een minuut of 5-7. Zet een pan met water op voor de spaghetti en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer vervolgens de tomatenblokjes en puree door de groenten en voeg ook de kruiden toe. Breng dit aan de kook en draai dan naar een laag vuur en laat het nog 2 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer de kokosmelk erdoorheen en verwarm nog 1-2 minuutjes. Proef en breng verder op smaak met de kruiden.

Bereid ondertussen de balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de spaghetti af en roer deze door de saus. Verdeel over twee borden en serveer met de balletjes. Garneer eventueel met wat verse peterselie of basilicum.

Enjoy! 😃

Liefs Manon wortel

Ga jij deze romige spaghetti met ballen maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Op zoek naar meer snelle pasta inspiratie? Probeer ook eens dit favorietje van mij, pasta pesto met gepofte cherrytomaatjes of deze tagliatelle met broccoli, courgette en (vega) wortsjes!Geef een reactie