Close
Mexicaanse burrito’s met hüttenkäse en vegetarisch gehakt

Mexicaanse burrito’s met hüttenkäse en vegetarisch gehakt

Ik maakte deze Mexicaanse burrito’s met hüttenkäse en vegetarisch gehakt voor de #swiepswoepswap Foodblogswap van januari, georganiseerd door Mandy van de blog mandyandmore.nl. Hiervoor werd ik gekoppeld aan de blog van Rosa & Lucy, de meiden achter de website yourmealplanners.nl.

Het was weer even geleden dat ik mee deed met een foodblogswap. Vanwege de verhuizing en verbouwing zat het er even niet in, maar nu ons huis grotendeels klaar is, heb ik éindelijk weer tijd én inspiratie om lekker te kokkerellen voor de blog! En zoals je wellicht al gemerkt hebt komen er al hier en daar nieuwe recepten online.

Toen ik op zoek ging naar een recept om mee aan de slag te gaan voor de #swiepswoepswap foodblogswap kwam ik via de Instagram van de meiden van yourmealplanners, terecht in een soort van receptenapp die vol staat met heerlijke recepten. En toch koos ik voor een recept wat ik regelmatig maak, namelijk een recept voor burrito’s! Waarom ik dan toch koos voor dit recept? Simpel, ik had nog geen recept voor burrito’s op de blog staan! Dus daar werd het nu wel eens tijd voor aangezien burrito’s regelmatig hier op het menu staan.

Dit Mexicaanse burrito recept is wel iets anders dan hoe ik het normaal gesproken maak, ik gebruik eigenlijk nooit een vleesvervanger als ik burrito’s maak. De bonen die er in gaan zijn al vleesvervangend genoeg vind ik namelijk. Je kan het vegetarisch gehakt dan ook gerust achterwege laten mocht je dit willen. Verder verving ik de crème fraîche in het recept voor wat hüttenkäse omdat dit iets lichter is en omdat ik dat in huis had, ik koos voor het gemak van een bonenmix uit pot in plaats van losse blikjes bonen, voegde nog wat passata toe en verving de kruiden voor mijn favoriete burrito kruidenmix.

Burrito's

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

 • 2-3 wraps, ik gebruikte de Smart wraps van Body & Fit maar volkoren wraps kunnen ook
 • 4 volle EL hüttenkäse
 • geraspte 30+ kaas
 • 1 verpakking vegetarisch kruimig gehakt
 • 2 kleine rode uien, gesnipperd
 • 2 paprika’s, ik gebruikte een gele en een rode, in kleine blokjes of reepjes gesneden
 • 250 gram cherrytomaaatjes, gehalveerd
 • 1 pot Mexicaanse bonenmix van Hak uitgelekt en afgespoeld
 • 140 gram tomatenpuree
 • 150 gram passata di pomodoro
 • 4 EL It’s a wrap van Green Gypsy Spices
 • knoflookpoeder, naar smaak
 • Optioneel: cayennepeper, naar smaak
 • Ghee of kokosolie om in te bakken
 • Verse peterselie of koriander, fijngehakt

Extra nodig:

 • Ovenschaal

Zo maak je de Mexicaanse burrito’s:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm een grote koekenpan of wok met wat ghee of kokosolie en fruit de ui aan. Voeg het vegetarisch gehakt en de kruiden toe en roerbak dit c.a. 4 minuten. Voeg de paprika toe en tomaten toe en roer alles goed door elkaar en voeg ook de tomatenpuree en passata toe. Roer er als laatste de bonen doorheen.

Schep in het midden van elke wrap de hüttenkäse en strooi er wat geraspte kaas over. Schep hierop het bonenmengsel en vouw de wrap dicht. Bestrijk de wraps met een lepel passata en strooi er nog wat kaas overheen.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de burrito’s 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze Mexicaanse burrito’s met hüttenkäse en vegetarisch gehakt maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Mexicaanse burrito's met hüttenkäse en vegetarisch gehakt swap

Geef een reactie