Close
Carrotcake pancakes van Linda van Snoepgezond | Loaded with veggies!

Carrotcake pancakes van Linda van Snoepgezond | Loaded with veggies!

Op deze Pancake Sunday deelt Linda een heerlijk loaded with veggies ontbijtje, namelijk carrotcake pancakes! En mocht je Linda nog niet kennen lees dan snel verder want ze stelt zich uiteraard eerst ook nog even voor en ze geeft tips hoe je het kunt opbouwen om meer groenten toe te voegen aan je ontbijt.

Linda

Hi, ik ben Linda van het Instagramaccount @snoepgezond. Op dit account en op mijn blog iksnoepgezond.nl deel ik mijn passie voor lekker, maar (vaak) gezond eten met jullie. De meeste recepten, die ik deel zijn makkelijk en zonder al te ingewikkelde hulpmiddelen te maken.

Al zolang ik me kan herinneren vind ik het leuk om in de keuken te staan. Als klein meisje stond ik dan ook altijd naast mijn moeder om haar te helpen. Wat ik me vooral herinner is dat mijn moeder graag bakte en ik haar hier maar al te graag bij hielp. Daar is mijn liefde voor bakken ontstaan. Sinds een jaar of vijftien ben ik nu bezig met het maken van meer gezonde tussendoortjes en lekkernijen en sinds twee jaar deel ik dit op mijn Instagramaccount en blog.

Naast een echte foodie, ben ik in het dagelijkse leven wiskundedocente van beroep. Ontzettend leuk en heel cliché, maar elke dag in het onderwijs is anders! Ik geniet daar volop van en het is goed te combineren met het bijhouden van mijn blog en Instagram.

Mocht ik nog wat vrije tijd overhouden, dan maak ik graag een mooie reis en sport ik heel graag. Zo doe ik aan krachttraining, boksen, tennis en padel. Dit probeer ik zeker 3x in de week te doen. In combinatie met gezonde voeding, zorgt dit ervoor dat ik heel goed in mijn vel zit. En geen zorgen.. ik geniet ook met volle teugen van een patatje, reep chocolade of een zak kruidnoten.

Carrotcake Pancakes

In de basis probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Voor mij houdt dat in dat ik de dag het liefst begin met een ontbijtje met groente. Op drukke dagen kies ik vaak voor havermoutpap met groente, maar als ik wat meer tijd heb maak ik heel graag een stapel pannenkoeken. Deze carrotcake pancakes behoren wel tot mijn favoriet. In een portie zit namelijk al 100 (!) gram groente verwerkt en dat heb je helemaal niet door. Het eten van groente bij het ontbijt is bij mij overigens niet vanzelf gegaan, ik heb hier langzaam aan moeten wennen. Een tijdje terug schreef ik hier een blog over samen met Lucy. Daarin lees je hoe ik meer groente ben gaan eten en geven wij je 10 tips om op een laagdrempelige manier groente toe te voegen aan je ontbijt. Waar ik vroeger met moeite 200 gram groente per dag at, zit ik nu meestal op minimaal 300 gram en vaak meer per dag. En voor iemand die bijna geen groente bij de lunch eet, is dit best een prestatie al zeg ik het zelf 😉

carrotcake pancakes van Linda

Ingrediënten (voor 1 portie)

 • 100 gram geraspte wortel
 • 1 rijpe banaan
 • 2 eieren (of 1 ei en 1 eiwit)
 • 50 gram speltbloem of volkoren meel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl speculaaskruiden
 • Snufje zout

Nodig:

 • (pannen)koekenpan
 • Kokosolie of boter om in te bakken

Toppings:

 • Vers fruit
 • Ahornsiroop of agave

Zo maak je de carrotcake pancakes van Linda:

Prak de banaan en klop de eieren los.

Voeg alle ingrediënten toe aan een kom een roer tot een glad beslag. Laat het een paar minuten staan, zodat de bakpoeder straks zijn werk goed doet.

Verwarm een pan op het vuur en voeg wat kokosolie of boter toe om de pannenkoeken in te bakken. Maak kleine hoopjes van het beslag en bak de pannenkoeken aan beiden kanten licht bruin.

Serveer de pannenkoeken met wat banaan en ahornsiroop of andere toppings naar keuze.

ENJOY!

Ook zo gek op carrotcake? Neem dan eens een kijkje bij mijn andere carrotcake recepten!

Geef een reactie