Close
Gebakken curry rijst met shoarma en aubergine frietjes

Gebakken curry rijst met shoarma en aubergine frietjes

Ik hoor je denken: “Wat een vreemde combinatie.” En dat is het misschien ook wel maar ik kan je verzekeren dat het echt een hele goede combinatie is! Serieus deze gebakken curry rijst met shoarma en aubergine frietjes is een waar feestje voor je smaakpapillen!

En ja hoe kom je dan op zo’n combinatie? Nou gewoon… Ik moest wilde deze aubergine frietjes al even maken maar het originele recept was met couscous en ik had én geen couscous in huis én ik wilde geen couscous want die is niet glutenvrij. Geen idee meer overigens waar dit recept vandaan komt, het recept heb ik namelijk ooit uit een boek gefotografeerd maar heb geen idee meer welk boek dit is. Dus daar kan ik je helaas niet aan helpen. 😉 Maar goed, terug naar dit recept. Quinoa vond ik niet leuk voor op de foto en had ik al bij mijn ontbijt op dus toen bleef er rijst over, wat had ik wel in huis had.

Alleen kale zilvervliesrijst die al voorgekookt is (ik gebruik altijd van die super handige minuutjes rijst, ja ik ben te lui om zelf rijst te koken.. Guilty!) vond ik een beetje saai. Ik besloot er dus o.a. kerriepoeder aan toe te voegen en wilde nóg meer veggies dan alleen de aubergine frietjes. Ik gooide er daarom wat courgette blokjes door en om mijn maaltje af te maken ook nog wat vegan shoarma doorheen want die moest ook op. Voor wat extra kleur koos ik ervoor om er ook een paar zongedroogde tomaatjes door te doen en ik maakte het geheel af met een frisse yoghurt dressing en verser peterselie. Gek genoeg vond ik het in mijn hoofd ook best goed bij elkaar klinken en ik had gelijk! Ik heb serieus echt zitten smullen van deze gebakken curry rijst met shoarma en aubergine frietjes!

Gebakken curry rijst met shoarma en aubergine frietjes 2

En nu niet denken bij het zien van de ingrediëntenlijst dat het een ingewikkeld gerecht is want dat is het absoluut niet! Zonder de tijd dat de aubergine frietjes in de oven moeten meegerekend, kun je dit gerecht namelijk binnen 10 minuten (!) op tafel zetten.

Voor 2 personen heb je nodig:

Voor de aubergine frietjes:

 • 2 aubergines, eerst in plakken van +/- 1,5 cm gesneden en dan in reepjes (frietjes)
 • 1 EL tomatenpuree
 • 2 EL olijfolie
 • cayennepeper naar smaak
 • 2 teentjes verse knoflook, geperst of wat knoflookpoeder
 • snufje zeezout

Voor de gebakken curry rijst:

 • 2 minuutjes zilvervliesrijst
 • 3 tl kerriepoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 20 cm courgette, in kleine klokjes gesneden
 • 1 lente ui, in ringetjes gesneden
 • 4 zongedroogde tomaten (liever niet op olie), in kleine stukjes gesneden
 • 1 pakje vega(n) shoarma
 • 1-2 EL olie om in te bakken

Voor de yoghurt dressing en topping (optioneel):

 • 4 EL yoghurt naar keuze
 • 1 EL citroensap
 • Peterselie, fijngehakt

Zo maak je de gebakken curry rijst met shoarma en aubergine frietjes:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de ingrediënten voor de aubergine frietjes marinade met elkaar en bestrijk hiermee de aubergine frietjes. Bak ze vervolgens 30-40 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt en citroensap voor de dressing.

Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur met wat olie. Bak hierin eerst de lente ui en courgette aan. Voeg na 2-3 minuten de kruiden toe en de rijst. Bak dit een minuut of 3-4 al roerende tot de rijst de kruiden opgenomen heeft. Doe nu de shoarma en de zongedroogde tomaat er bij en bak nog eens 3-4 minuten al roerende.

Verdeel de rijst over 2 borden, leg hier de aubergine frietjes bovenop en garneer met de dressing en peterselie.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze gebakken curry rijst met shoarma en aubergine frietjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien én om te horen of jij het net zo lekker vind als ik! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Op zoek naar meer recept inspiratie met aubergine? Kijk dan even hier!


Geef een reactie