Close
Gezonde avocado eiersalade!

Gezonde avocado eiersalade!

Deze gezonde avocado eiersalade stond al een eeuwigheid op mijn to-make lijstje! Het is een super simpel recept en ik snap ook eigenlijk niet waarom ik hem nog niet eerder gemaakt heb, haha! Hij kon ook echt niet ontbreken op de blog, en dat doet hij nu gelukkig ook niet meer. 😉

Wat deze gezonde avocado eiersalade gezond maakt is dat je de mayonaise vervangt voor avocado. En als je net als ik gek bent op avocado dan wordt dit vast je favoriete salade!

Ik kookte de eieren voor deze gezonde avocado eiersalade in mijn nieuwe WMF KITCHENmini eierkoker. Een echte aanrader als je, net als ik, een kleine keuken hebt en toch zonder omkijken wilt genieten van een lekker gekookt eitje! Deze eierkoker komt uit dezelfde serie als de Thee- en Waterkoker waar ik eerder deze review over schreef.

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 1/2 grote avocado of 1 kleine avocado
  • 1 EL biologische magere yoghurt
  • 1 EL fijngesneden bieslook, extra ter garnering (optioneel)
  • 1 tl mosterd
  • 1/4 tl kerriepoeder
  • peper en zeezout naar smaak

Zo maak je de gezonde avocado eiersalade:

Kook de eieren hard met een eierkoker of in een pannetje. Laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze  afkoelen.

Prak de avocado tot moes, meng met de yoghurt, mosterd en de kruiden. Snijd de eieren klein en roer door het avocadomengsel.

Serveer op desem (stok)brood en garneer met de rest van de bieslook.

Enjoy! 😀

Liefs Manon radijs

Ga jij deze gezonde avocado eiersalade maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!

Het recept van de met avocado en geitenkaas gevulde eieren vind je hier!

avocado eiersalade & gevulde eieren

Geef een reactie