Close
Kruidige za’atar dip voor je gekookt eitje!

Kruidige za’atar dip voor je gekookt eitje!

Je kunt je gekookte eitje natuurlijk bestrooien met wat zout en eventueel wat peper. Maar doe eens gek en dip je hard gekookte eitje eens in een lekkere kruiden dip. Deze kruidige za’atar dip geeft je eitje een net iets feestelijker tintje!

Deze kruidige za’atar dip heb je uiteraard in een handomdraai gemaakt en dat terwijl het je doorsnee eitje toch meteen een stukje fancier maakt. Super leuk dus om te serveren tijdens je Paasontbijt, Paasbrunch of lunch!

Za’atar is een groene kruidenmelange en zeer populair in het Midden-Oosten. Brood met olijfolie en Za’atar is daar een populair ontbijtgerecht. Deze kruidige, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals sumac en tijm. Heerlijk in combinatie met brood of als dip voor groenten óf een eitje!

kruidige za'atar dip 2

Ik kookte de eieren in mijn nieuwe WMF KITCHENmini eierkoker. Een echte aanrader als je, net als ik, een kleine keuken hebt en toch zonder omkijken wilt genieten van een lekker gekookt eitje! Deze eierkoker komt uit dezelfde serie als de Thee- en Waterkoker waar ik eerder deze review over schreef.

Dit heb je nodig voor de kruidige za’atar dip:

  • 1 tl za’atar kruidenmengsel, Jonnie Boer
  • 1/4 tl zeezout
  • 1/4 tl sesamzaad

Zo maak je de kruidige za’atar dip:

Meng alle ingrediënten en serveer in een schaaltje bij je hard gekookte eieren.

Enjoy! 😃

Liefs Manon radijs

Ga jij de kruidige za’atar dip maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!Geef een reactie