Close
Pittige zuurdesem dippers!

Pittige zuurdesem dippers!

Toen ik klein was genoot ik er al van om geroosterde brood reepjes te dopen in een zacht gekookte ei. Nu eet ik het eigenlijk nooit meer en Pasen is daarom het ideale moment om die jeugdherinneringen terug te halen. Alleen kies ik nu voor wat gezondere pittige zuurdesem dippers!

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood is een goed alternatief voor gewoon brood. Het is namelijk vaak beter te verteren dan brood met bakkersgist. Uit onderzoek blijkt dat dit komt doordat zuurdesembrood prebiotische en probiotische eigenschappen heeft. Prebiotica zijn niet verteerbare vezels die de gunstige darmbacteriën voeden, terwijl probiotica gunstige bacteriën zijn die in bepaalde voedingsmiddelen en supplementen zitten. Het regelmatig eten hiervan kan de gezondheid van je darmen verbeteren, wat de spijsvertering weer bevordert.

Door het lagere gehalte aan gluten en fytaat is zuurdesembrood voedzamer en makkelijker te verteren. Zuurdesembrood lijkt ook minder snel je bloedsuikerspiegel te laten stijgen, waardoor het een goede keuze is als je op je bloedsuikerspiegel moeten letten.

Wil je meer lezen over de waarom zuurdesembrood een gezondere keuze is dan gewoon (volkoren) brood? Lees dan dit artikel van Juglen Zwaan.

pittige zuurdesem dippers

Ik kookte de eieren in mijn nieuwe WMF KITCHENmini eierkoker. Een echte aanrader als je, net als ik, een kleine keuken hebt en toch zonder omkijken wilt genieten van een lekker gekookt eitje! Deze eierkoker komt uit dezelfde serie als de Thee- en Waterkoker waar ik eerder deze review over schreef.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 3-4 plakjes zuurdesem stokbrood, elk plakje in 3 reepjes gesneden
  • 1 EL olijfolie
  • Mespuntje Cayennepeper
  • 1/4 tl Zeezout
  • 1/4 tl Paprikapoeder
  • 2 biologische eieren

Zo maak je de pittige zuurdesem dippers:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de eieren zacht met een eierkoker of in een pannetje.

Meng de olie met de kruiden en bestrijk de brood reepjes met de kruidenolie.

Bak de dippers 2-3 minuten in de oven.

Serveer de eieren met de dippers.

Enjoy! 😃

Liefs Manon wortel

Ga jij deze pittige zuurdesem dippers maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!Geef een reactie