Close
Gado Gado springrolls van Gewoon Hanne | Loaded with veggies!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gado Gado springrolls van Gewoon Hanne | Loaded with veggies!

Hanne heb je vast al wel eens voorbij zien komen via mijn Socials. Ze is namelijk dankzij Instagram al weer een paar jaar een vriendinnetje in real-life geworden en woont, net als ik, in Tilburg. Hanne is een echte crea bea! En niet alleen in de keuken! Je leest haar verhaal én het lekkere recept voor deze Gado Gado springrolls in deze blog!

Gewoon Hanne

Hi, ik ben Hanne, Gewoon Hanne. Ik ben gek op eten, van gezonde groene smoothies tot kant-en-klare diepvries pizza’s. Op mijn blog; gewoonhanne.nl deel ik al mijn recepten. Deze zijn ‘Gewoon gemakkelijk’, ‘Gewoon gezond’, en vooral ‘Gewoon lekker’. Geen gekke ingrediënten, geen ingewikkelde bereidingen, maar gewoon goed eten. Mocht je geen genoeg krijgen van al mijn foodie-enthousiasme, dan kun je me ook volgen op Instagram @gewoonhanne.nl. Daar neem ik je mee in al mijn foodie avonturen. Ik laat zien welke nieuwe producten ik heb gespot in de supermarkt, welke gekke smaakcombinaties ik tegen ben gekomen op Pinterest en welke food-fails ik nu weer uit mijn keuken heb getoverd.

Naast full-time foodie, ben ik ook student Food Innovation aan de HAS Hogeschool. Daar leer ik nieuwe food concepten te ontwikkelen. Kortom, eten is zo’n beetje mijn leven.

Maar als er naast al dat eten nog ruimte in mijn agenda is, houd ik ervan om lekker creatief bezig te zijn; tekenen, breien, naaien, macramé-en, haken, noem maar op. Mijn huis is door al die knutselprojecten inmiddels veranderd in een mini museum.

Verder sport ik regelmatig. Het liefste doe ik een fijne yoga routine in het bos of sta ik op mijn (wind)surfplank. Maar soms ben ik ook in de sportschool te vinden voor een groepslesje power pump of Zumba.

Loaded with Veggies!

Ik vond het erg leuk dat Manon mij vroeg mee te doen aan deze rubriek. Ik moet namelijk toegeven dat ik het soms best lastig vind om voldoende groente te eten. Gelukkig inspireert Manon mij dan altijd weer om wat extra groente door mijn ochtend smoothie te gooien of om even een handje groenten te snacken. Door het meedoen aan deze rubriek ben ik zelf ook weer wat bewuster gaan letten op mijn groente-inname.

Gado Gado springrolls

Zoals ik al schreef vind ik het soms best lastig om genoeg groenten te eten. Ik ben echt een zoetekauw en kan de hele dag fruit eten, maar groenten schieten er daardoor wel eens bij in. Daarom probeer ik in de ochtend altijd een portie groente toe te voegen aan mijn smoothiebowl of havermoutje, snack ik tussendoor wat tomaatjes en komkommer en zorg ik dat ik ook bij de lunch wat groenten eet. Dagelijks levert dat zo’n 300 gram groente op.

Nu het weer lekker warm begint te worden, eet ik tijdens de lunch graag springrolls. Dat zijn rijstvellen gevuld met allerlei groenten en andere lekkere ingrediënten. Springrolls zijn lekker licht en je kunt er stiekem een hoop groenten in kwijt. Voor mij zijn springrolls niet compleet zonder een lekkere dip, daarom serveer ik deze gado gado springrolls graag met een pinda dipsaus. In totaal bevatten deze springrolls zo’n 200 gram groenten per persoon. Dat tikt dus aardig aan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit heb je nodig voor 2 personen = 8 springrolls:

 • 8 rijstvellen
 • 200 gram sperziebonen
 • 1/2 komkommer (ongeveer 200 gram)
 • 75 gram wortel julienne
 • 150 gram tempeh
 • 8 takjes koriander of peterselie
 • een handje taugé of alfalfa

Voor de marinade:

 • 1 1/2 eetlepel sesamolie
 • 1 eetlepel soja saus
 • 1 theelepel sambal
 • 1 theelepel limoensap

En voor de dipsaus:

 • 200 milliliter kokosdrink
 • 30 gram pindakaas
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 theelepels sambal

Zo maak je de Gado Gado springrolls:

Snijd de tempeh in repen. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de tempeh reepjes hier 10 minuten in.

Breng een pan water aan de kook. Dop de boontjes en kook deze 10 minuten in het kokende water. Spoel de boontjes daarna af met koud water.

Bak de tempeh in een koekenpan in 5 tot 10 minuten goudbruin.

Snijd de komkommer in reepjes.

Leg alle ingrediënten voor de springrolls op een bord: de tempeh, de boontjes, de wortel julienne, de komkommer reepjes, de takjes koriander en de taugé of alfalfa. Week een rijstvel kort in lauwwarm water. Leg hem vervolgens op een bord of snijdplank en vul hem met wat van de ingrediënten. Rol de springrolls vervolgens voorzichtig op zoals je een burrito ook oprolt.

Maak de dipsaus door alle ingrediënten voor de dip 5 minuten in een pannetje te verwarmen.

Serveer de springrolls met wat sesamzaadjes, extra koriander en de pinda dipsaus

Enjoy! 😀

Ga jij de Gado Gado springrolls maken? Tag ons dan in je foto en vergeet niet de hashtag #loadedwithveggiesHFM te gebruiken!

Geef een reactie