Close
Geroosterde bloemkool curry salade

Geroosterde bloemkool curry salade

Wist je dat je curry pasta’s voor veel meer lekkers kunt gebruiken dan alleen een curry? Je kunt ze ook gebruiken voor je salades bijvoorbeeld! En deze geroosterde bloemkool curry salade is echt om te smullen!

Ik gebruikte de Massaman curry pasta van Koh Thai. De Massaman curry is wat milder van smaak dan de andere Thaise currypasta’s. De tamarinde gecombineerd met de verschillende kruiden en specerijen zorgt voor een zachtere maar wel kruidige smaak. Voor deze salade precies pittig genoeg als je het mij vraagt. En met slechts 5 ingrediënten staat deze geroosterde bloemkool curry salade ook nog eens binnen 20 minuten op tafel!

geroosterde bloemkool curry salade

Naast dat dit een super snel recept is is het ook een echte veggie loaded maaltje! Per persoon krijg je met deze salade maar liefst 725 gram groenten binnen! Zo zie je maar dat het echt niet moeilijk is om meer groenten te eten. Daarnaast is het ook een volledig plantaardige salade en glutenvrij want de kruidenpasta’s van Koh Thai zijn allemaal vrij van gluten én 100% natuurlijk.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 hele bloemkool, in roosjes gesneden +/- 900 gram
  • 300-400 gram gemengde sla
  • 150 gram honingtomaten of cherrytomaten, gehalveerd
  • Massaman curry pasta
  • 250 ml kokosmelk

Zo maak je de geroosterde bloemkool curry salade:

Meng de bloemkoolroosjes met 3-4 eetlepels Massaman curry pasta en rooster de bloemkool 15-18 minuten in de airfryer op 200 graden, schud ze tussendoor een aantal keer om zodat ze niet verbranden. Temperatuur en tijd kan verschillen per airfryer.

Meng de kokosmelk naar smaak met 1 á 2 theelepels curry pasta.

Verdeel de sla en tomaatjes over 2 schalen, schep hier de geroosterde bloemkool op en maak de salade af met de dressing.

Enjoy! 😀

Liefs Manon radijs

Ga jij deze geroosterde bloemkool curry salade maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag mij dus vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

geroosterde bloemkool curry salade.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Koh Thai. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie