Close
De healthy pleasure van…Kim!

De healthy pleasure van…Kim!

Ook Kim is een nieuwe collega #AHmbassadeur van Albert Heijn! Maar ik volgde haar al voordat zij ook bij het #vriendvanAH team kwam want ze inspireert mij enorm met haar heerlijke vegan recepten! Daarnaast is ze net als ik een kattenmoeder en wel van 2 onwijze beauty’s!! Het is dat wij al 3 poezekinders hebben rondlopen anders zouden wij ook zo’n prachtige kat in huis nemen. Heb ik je nu nieuwsgierig gemaakt? Lees en kijk dan snel verder!

De healthy pleasure van…Kim!

Even voorstellen

Hej allemaal,

Vandaag mag ik mijn Healthy Pleasure delen met jullie, zo leuk! Ik volg Manon al een tijdje en ik ben fan! Ja! Wat een heerlijke recepten en mooie foto’s! Ik vind het dan ook heel erg leuk om mijn Healthy Pleasure op haar blog te mogen delen!

Wie ben ik? Mijn naam is Kim, ik ben 39 jaar en woon in Elst, tussen Arnhem en Nijmegen. Ik woon hier samen met mijn man en onze 2 poezen Venna en Zanne. Jullie kennen mij misschien van mijn blog foodhealthandhappiness.com met bijbehorend Instagram en Facebook account.

Ruim 8 jaar geleden besloot ik van de een op de andere dag te stoppen met het eten van vlees….just like that! Vlees eten voelde niet oke meer en ik merkte al snel dat het een goed besluit was. Ik ben gezonder en bewuster gaan eten, ben meer gaan bewegen en in de loop der tijd ben ik 20 kilo afgevallen.

Eind maart van dit jaar ben ik overgestapt op een plantaardige levensstijl en ik ben hier zo blij mee. Behalve dat ik het gevoel heb iets ‘goeds’ te doen voor de dieren, het klimaat en de wereld, zit ik lekkerder in mijn vel en ik voel me gezond! Het is even opnieuw de weg vinden, zowel in de keuken als met het boodschappen doen (lees; ik ben 3x zolang bezig in de supermarkt en check alle verpakkingen op ingrediënten haha) en ik vind het dan ook leuk om mijn recepten te delen op mijn blog!

Vegan Food dus….gezonde recepten, maar ook een lekkere Guilty Pleasureswho can live without them? Happiness zie je op mijn blog ook voorbij komen: dat zijn natuurlijk mijn 2 sphynx-poezen, de Roadtrips die ik met mijn man maak met ons campertje in de zomer, skireisjes in de winter en bezoekjes aan fijne hotspots in leuke steden met vriendinnen! In het weekend ben ik vaak te vinden met vrienden in een goed restaurant met een lekker wijntje of op een festival! Verder werk ik op een middelbare school en verzorg daar de gezonde schoolcatering.

 

coco choco bites.jpg

Healthy Pleasure

Mijn Healthy Pleasure….dat moest iets met Chocolade worden en Dadels….een van mijn favo combi’s! Het eerste wat mij te binnen schoot….Coco-Choco-Bites!! Dadelsnacks liggen hier standaard in de vriezer of koelkast, zo lekker! Ik maak hier vaak een grote voorraad van zodat ik er af en toe eentje (of twee, drie…) kan pakken.

Ik maak dadelsnacks altijd in verschillende smaken, net wat ik in huis heb. Maar nu dus met Chocolade en Kokos!

Wat heb je nodig voor ongeveer 25 stuks

  • 100 gram gemengde noten
  • 250 gram ontpitte dadels
  • 1 theelepel Pumpkin Spice van Green Gypsy Spices (of kaneel/ speculaaskruiden)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 5 eetlepels kokosrasp
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie

Bereiding:

Meng de gemengde noten fijn in de keukenmachine en snijd de dadels klein.

Als de noten fijngemalen zijn voeg je de dadels, de Pumpkin Spice, cacaopoeder en kokosrasp toe in de keukenmachine en mix dit tot er een egale massa ontstaat.

Verwarm de kokosolie totdat deze vloeibaar is geworden en voeg deze bij het mengsel en mix nog even goed door elkaar.

Schep het noten-dadel-mengsel in een lage bakvorm. Leg er wel even een bakpapiertje onder, zodat je het er later makkelijk uit kunt halen! Druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel.

Laat het mengsel zo’n 4 uur in de koelkast hard worden, of liever nog een hele nacht, dan is het goed stevig.

Haal de bakvorm uit de koelkast en snijd in het gewenste formaat. Je kunt kleine Bites maken zoals ik heb gedaan of je kunt er wat grotere repen van snijden, lekker als tussendoortje!

Njoyyyy! Liefs Kim

Nieuwsgierig geworden naar wat voor lekkers Kim nog meer maakt? Neem dan eens een kijkje op haar blog of volg haar op Instagram.

Geef een reactie