Close
Matcha bananenijs!

Matcha bananenijs!

Matcha is niet alleen heel gezond het heeft ook een prachtige kleur en kun je daarom goed gebruiken in je baksels maar ook om je bakje bananenijs mooi groen te laten kleuren. En naast het mooie kleurtje geeft een schaaltje matcha bananenijs je gelijk een super energieboost!

Eerder kon je in deze review al lezen wat matcha nu zo gezond maakt en ik voeg het dan ook maar al te graag toe aan alles wat maar lekker is! Heb jij al eens matcha toegevoegd aan je baksels of ander lekkers? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en recepten! Laat dus gerust een reactie achter onder dit recept. Ik doe namelijk graag meer inspiratie op!

Naast banaan voegde ik ook ananas toe waardoor het matcha bananenijs een heerlijke tropische smaak kreeg. Super lekker zomers ontbijt of toetje dus! Ik koos voor gepofte quinoa en pompoen-en zonnebloempitten als toppping maar je er kunt uiteraard overheen gooien wat je maar lekker vind. Een heel lekkere tip is trouwens wel deze fruity choco-crumble welke ik uit het zomerboek van de meiden van The Green Happiness haalde. Echt een aanrader om eens te maken!

Voor 1 schaaltje matcha bananenijs heb je nodig:

  • 1 bevroren banaan
  • 1 handje bevroren ananas stukjes
  • +/- 100 ml water
  • 1/2 tl matcha of meer naar wens

Toppings zijn optioneel maar ik gebruikte:

  • gepofte quinoa
  • pompoen -en zonneboempitten
[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

Zo maak je het:

Doe de ingrediënten voor het ijs in een blender en mix tot een dikke gladde ijs substantie. Het kan zijn dat je wat extra water toe moet voegen, ik doe het namelijk altijd een beetje op gevoel.

Schep het ijs in een schaaltje en maak af met de toppings.

Enjoy! 😀

Ga jij het matcha bananenijs proberen? Ik ben heel benieuwd hoe je het vind! Laat je het me weten? Je mag me taggen op Facebook of Instagram. Ik vind het namelijk super leuk om jullie creaties te zien!

Durf je het groene bananenijs nog niet aan? Ik heb ook een heerlijke tropische gele variant voor je of als je liever een knalroze bakje bananenijs eet klik dan hier!

Matcha bananenijs! 1

4 thoughts on “Matcha bananenijs!

  1. Ziet er super goed uit, maar ik heb één keer Matcha bij de starbucks geproefd en vond het echt niet lekker haha!

    1. Dankjewel Joanne! Smaken verschillen natuurlijk! Wel is het zo als je zelf matcha in huis hebt kun je zelf bepalen hoeveel je gebruikt en daarmee de smaak dus bepalen.

Geef een reactie