Close

Superfoods chocoflikken

Ik ben nooit echt een grote chocolade eter geweest maar als ik chocolade at, was dat sowieso altijd al pure chocolade. Dat aten mijn ouders het liefst dus dat was dan meestal ook in huis. En als ik dan een keer echt zin had in chocolade dan at ik het liefst van die studentenhaver flikken of pindarotsjes. Mmmm zo lekker! 😀

Voor beide heb ik een gezonder receptje bedacht, al zijn de studentenhaver flikken niet eens zo slecht. Mits de pure chocolade dan 70% puur of hoger is. Maar in het superfoods tijdperk heb ik dus de studentenhaver vervangen voor superfoods.

18-03-15 - 1

Voor ongeveer 10 stuks heb je nodig:

  • 125 gram pure chocolade 70% of hoger
  • superfoods; ik gebruikte chiazaden, gedroogde moerbeien, zonnenbloempitten, pompoenpitten, gemengde noten, cranberries, gedroogde goji bessen
  • bakpapier

Bereiding:

Leg een stuk bakpapier op een bord of snijplankje. De chocolade moet straks afkoelen en hard worden in de koelkast. Dus zorg alvast voor ruimte in je koelkast.

Smelt dan de chocolade au bain marie. Schep met een lepel rondjes op het bakpapier en bestrooi elk rondje met chiazaadjes en met superfoods naar wens.

Zet, als alle chocolade flikken bestrooid zijn met superfoods, deze in de koelkast. Ze zijn ready to eat als de chocolade hard geworden is.

Enjoy! 😀

Geef een reactie