Close
Kokos rozijnen yoghurtmuffins!

Kokos rozijnen yoghurtmuffins!

Deze kokos rozijnen yoghurtmuffins zijn het eerste recept wat ik op de foto heb gezet met mijn nieuwe spiegelreflex camera! En stiekem ben ik er heel erg trots op! ūüėÄ En jullie zijn bij deze dus ook gewaarschuwd dat mijn foto’s er voortaan wat anders (als het goed is beter dus) uit zullen zien. ūüėČ

20170723162906_img_0024206173903

Voorheen maakte ik al mijn foto’s met mijn telefoon. Een spiegelreflex camera stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje maar ik vond het nogal een uitgave voor alleen maar foodfoto’s en ik dacht altijd dat het een heel gedoe zou zijn om er mee leren om te gaan. Nu ben ik echt wel technisch en creatief genoeg om het te leren maar daar tijd voor vrij maken vond ik wat veel gedoe. Het liefst zou ik willen dat iemand me gewoon even aan de hand zou nemen om uit te leggen hoe zo’n apparaat werkt zonder alles zelf uit te moeten zoeken. Maar ja, wie heeft daar nu zin in?


Maar tijdens het tripje op¬†Malta wat ik won bij Finest Potatoes voelde ik me, als enige foodblogger zonder fatsoenlijke camera, toch wel een beetje een buitenstaander. ¬†En daarnaast waren mijn foto’s natuurlijk vele malen minder mooi dan die van de rest. Het begon toen weer behoorlijk te kriebelen om toch eens voor een spiegelreflex camera te gaan kijken. √Čn lieve Jaimy¬†(jaimyskitchen) stelde voor om een dagje samen te gaan koken en dan zou zij mij wel even leren om te gaan met een spiegelreflex camera. Ze had onlangs zelf een hoop dingen bijgeleerd van haar collega’s bij leukerecepten.nl¬†en zou het alleen maar leuk vinden om mij dit ook te leren.

20170723163034_img_0026-1219187627

En dus spraken Jaimy en ik wat af om samen de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met haar camera’s. We hadden maar liefst 7 gerechten om op de foto te zetten dus genoeg om op te oefenen. Maar na 2 foto’s te hebben geschoten was ik al helemaal verliefd!!¬†

Ik had de voorgaande weken natuurlijk al wat zitten Googlen en de camera waar ik op uit kwam zou echt het perfecte model zijn om mee te beginnen. En als ik eenmaal enthousiast ben over iets dan kan ik echt niet meer wachten! En uiteindelijk heb ik hem dan ook die middag meteen besteld! En hij zou ook nog eens de volgende dag al geleverd gaan worden. Als een kind zo enthousiast op Sinterklaasochtend werd ik zondag om 7 uur al wakker (terwijl ik pas om 2 uur in bed lag) en kon gewoon niet meer slapen. Zo erg stond ik te popelen om aan de slag te gaan!

Welke camera het is geworden? Het is een Canon EOS 1300D + 18-55MM III. Hier ga ik de komende tijd lekker mee aan de slag en flink mee¬†experimenteren! En ik ben ook heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe foto’s vinden dus laat gerust iets van je horen in een reactie onder dit bericht! ūüėÄ

20170723162254_img_0016-2068077100

Deze nieuwe aankoop moest ik natuurlijk vieren met een¬†feestelijk¬†recept.¬†En dus schudde ik het recept voor deze overheerlijke kokos rozijnen yoghurtmuffins uit mijn mouw! Het is een super easy peasy recept en de kokos rozijnen yoghurtmuffins kun je zowel au naturel¬†te eten √≥f met een lekkere lik (kokos)boter. Maar weet je wat n√≥g lekkerder is? Pindakaas! Pindakaas en kokos zijn sowieso al een heerlijke combi maar pindakaas met rozijnen is ook een super combi! Maar… wat je er ook op smeert, of juist niet, ze zijn hoe dan ook om te smullen!!

Dit heb je nodig voor 6 muffins:

  • 125 gram volkoren speltmeel
  • 125 rijstmeel of meer speltmeel
  • 250 gram Alpro mild & creamy kokos
  • 1 ei
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout (bijv.: zeezout, Himalaya zout, Keltisch zeezout)
  • 3 handjes rozijnen
  • 25 gram kokosblokjes, verbrokkeld of iets kleiner gesneden

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng eerst de droge ingredi√ęnten met elkaar, dus de bakpoeder, baking soda, zout en het meel. Mix dan het ei met de yoghurt in een kom. Voeg hier al roerende met een garde of lepel het meelmengsel erdoor. Het wordt een dik en plakkerig deeg, dit hoort zo.

Voeg nu de rozijnen en stukjes kokos toe. Meng goed en verdeel het deeg over de vormpjes. Je kunt eventueel de lepel wat vochtig maken hiervoor.

Bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Komt deze er schoon uit dan zijn ze goed. Laat ze nog even afkoelen voordat je ze gaat eten.

Enjoy! ūüėÄ

Ga jij deze kokos rozijnen yoghurtmuffins maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

20170723163447_IMG_0030

Geef een reactie