Close
Granola balletjes!  

Granola balletjes!  

Je eigen snacks maken blijft toch wel het leukst én het lekkerst! Neem nou deze heerlijke granola balletjes. Ze zijn echt super easy peasy te maken en dat met maar 3 ingrediënten

Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat ik al een recept voor granola balletjes op mijn blog had staan. Na zo veel recepten weet je soms niet meer wat je nu al wel en niet gedeeld hebt! Een soort gelijk recept was een van mijn eerste recepten welke ik maakte toen ik zo’n 6 jaar geleden Pinterest ontdekte. En dus kon ik het me niet voorstellen dat ik nog geen recept voor deze overheerlijke granola balletjes online had staan.

granola balletjes2

Ik dook dus gelijk de keuken in en maakte meteen 2 verschillende varianten. Ik gebruikte voor deze granola balletjes de granola van Xavie’s Granovie. Deze granola kreeg ik onlangs thuis gestuurd om te testen en je leest aankomende week de review hier op de blog. Maar uiteraard kun je elke willekeurige granola gebruiken die jij in huis hebt of die jij lekker vindt.

Voor 22 granola balletjes heb je nodig:

  • 100 gram zachte dadels
  • 2 EL pure pindakaas, met of zonder stukjes pinda
  • 200 gram Granola naar keuze, ik gebruikte de amandel abrikoos en de double chocolate Granola van Xavie’s
  • WaterZo maak je ze:

Mix de dadels met de pindakaas in een keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg tussendoor beetje bij beetje een paar eetlepels (warm)water toe indien nodig.

Omdat ik 2 verschillende smaken granola gebruikte verdeelde ik de pasta in 2 porties. Meng de granola met een lepel of spatel met de pasta. Meng goed en draai dan balletjes van van ongeveer 2 cm. Leg de balletjes op een bord en laat ze een uurtje opstijven in de koelkast.

Bewaar de balletjes in de koelkast of vriezer.

Enjoy! 😀

Ga jij deze granola balletjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Zin in nog meer gezonde snackballetjes? Probeer dan ook eens deze dadelballetjes met chocodip!

2 thoughts on “Granola balletjes!  

Geef een reactie