Close
Pompoen trifle van Anne | Loaded with veggies!

Pompoen trifle van Anne | Loaded with veggies!

Vandaag deelt Anne een heel lekker ontbijt recept dat er niet alleen super leuk uitziet maar ook loaded with veggies is! Lees snel verder voor meer over Anne en natuurlijk voor het recept van deze heerlijke pompoen trifle!

Anne

Hi, ik ben Anne en mijn instagram account heet Fitwicht. Hoewel deze naam veel wenkbrauwen doet fronsen, is de betekenis eigenlijk heel simpel: wicht is Gronings voor meisje. Mijn vader noemde mij altijd lutje wichtje (klein meisje). Ik moet hem al 10 jaar missen, vandaar dat de naam mij erg dierbaar is. Ik ben in een dorpje in Groningen geboren, maar woon inmiddels al meer dan 10 jaar in Den Haag. De naam Fitwicht is ook gekozen om een beetje de draak te steken met de typische “fitgirls” die in hun bikini aan een freakshake lurken.

Ik ben Fitwicht vooral gestart om mijn eigen fitjourney vast te leggen mensen en mensen te inspireren met gezonde, eiwitrijke recepten. Ik weet zelf hoe lastig het kan zijn om je vast te houden aan een gesteld doel en na het behalen, deze ook te behouden. Wat begon als een doel, is een leefstijl geworden. Het eten van gezonde, eiwitrijke voeding met veel groenten en fruit is voor mij vanzelfsprekend geworden. Fit zijn heeft voor mij te maken met balans: de balans tussen sport en ontspanning, gezond en voedzaam eten, maar ook af en toe iets minder “gezond”. Een voedingspatroon zonder restricties, maar door bewuste keuzes te maken. Deze ervaring deel ik graag met anderen.

Op dit moment heb ik twee passies: onderwijs (leerkracht basisschool) en sport & voeding, waarbij ik steeds meer tijd besteed aan de laatste. Na een opleiding begeleid ik vrouwen naar een fit lichaam, waarvan zij weer gaan stralen! Het gaat om zoveel meer dan afvallen: het gaat om lekker in je vel zitten en je zelfverzekerd voelen.

Loaded with veggies

Mijn Instagram account Fitwicht staat vol met gerechten bomvol groenten. Want I love veggies! Ik probeer dan ook bij elke maaltijd, zelfs het ontbijt, groenten toe te voegen. Mijn motto is #ontbijtenmettaart en regelmatig verwerk ik courgette, wortel of pompoen door mijn baksels. Groenten zijn lekker, kleurrijk, maar ook een goede manier om lekker veel volume aan je maaltijd te geven.

Groenten zijn lekker, kleurrijk, maar ook een goede manier om lekker veel volume aan je maaltijd te geven.

pompoen trifle van Anne Fitwicht

Pompoen trifle

Mijn favoriete groente op dit moment is toch wel pompoen. Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met groenten uit het seizoen. Dit is beter voor het milieu, maar de smaak is ook veel rijker. Pompoen is een veelzijdig groente, die goed te gebruiken is in soep en ovenschotels, maar ook in taarten of desserts. Zo maakte ik als ontbijt een pompoen trifle, met maar liefst 150 gram groente. Daarnaast is dit door de magere kwark een zeer eiwitrijk ontbijt. Als dat geen goede start is?!

Ingrediënten per portie:

  • 150 gr pompoenblokjes, gekookt
  • 75 gr mango (diepvries)
  • 1/2 tl chaikruiden, pumpkinspice of speculaaskruiden
  • 150 magere kwark
  • 10 gr eiwitpoeder vanille (optioneel)
  • ½ plakje ontbijtkoek zero
  • 5 gr gepofte tarwe
  • 25 gr blauwe bessen

Toppings:

  • 1/2 verse vijg
  • Pompoenpitten (zaden of pitten naar keuze)

Bereiding:

Kook de pompoenblokjes gaar en laat deze afkoelen. Pureer deze met de mango maar bewaar een paar blokjes om de trifle af te toppen. Meng de kwark met het eiwitpoeder. Naast de extra eiwitten, zorgt dit voor een zoete smaak en stevige, romige structuur. Maar je kunt dit ook weglaten.

Maak de trifle in een hoog glas door laagjes pompoenpuree af te wisselen met een laagje ontbijtkoek (verkruimeld), kwark en gepofte spelt. Top af met een verse vijg in partjes, mangoblokjes en wat zaden of pitten.

pompoen trifle van Anne Fitwicht

Geef een reactie