Close
Pompoenwafels | Glutenvrij en koolhydraatarm

Pompoenwafels | Glutenvrij en koolhydraatarm

Ik ben gek op pompoen én op wafels maar ik kwam er achter dat ik nog geen recept voor pompoenwafels op de blog had staan! Dat kan natuurlijk niet dus hier zijn ze dan. Pompoenwafels, glutenvrij én koolhydraatarm!

Pompoenpuree

Pompoenpuree is ideaal om de lekkerste dingen mee te maken. Dat maak je natuurlijk hartstikke makkelijk zelf maar het is ook in blik verkrijgbaar. Helaas is dit in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar maar in de Verenigde Staten is pompoenpuree in blik in overvloed verkrijgbaar. Denk maar aan al die pumpkin pies die ze maken rond Thanksgiving, daarvoor gebruiken ze pompoenpuree uit blik. De blikken die in Nederland verkrijgbaar zijn worden dan ook geïmporteerd vanuit de VS. En die zijn om die reden dan ook aardig aan de prijs, een blik kost namelijk tussen de €4 en €5. Om deze redenen maak ik het dus liever zelf. Tot nu toe dan…

KoRo

KoRo heeft namelijk sinds kort blikken pompoenpuree in het assortiment. Halleluja! En, daar kosten de blikken slechts €1,50 per stuk. Koop je een doos met 24 blikken dan kosten de blikken zelfs maar €1,06 per stuk! Dus je snapt wel dat ik meteen een doos met 24 blikken besteld heb. En de blikken vliegen er doorheen!

Wil je bestellen bij KoRo? Gebruik dan de kortingscode MANON en je krijgt 5% korting!

pompoen wafels | glutenvrij en koolhydraatarmpompoen wafels | glutenvrij en koolhydraatarm

Pompoenwafels | Glutenvrij en koolhydraatarm

Deze pompoenwafels zijn glutenvrij en koolhydraatarm én loaded with veggies! In één portie zit maar liefst 150 gram groenten. Een lekker begin van je dag niet waar?!

Voor 1 portie heb je nodig:

Topping naar keuze zoals:

Zo maak je de pompoenwafels:

Zet het wafelijzer aan en vet het in met ghee of kokosolie.

Klop het ei los en meng met de pompoenpuree en amandelmelk. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed. Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafels 7-10 minuten of korter of langer, maar net wat je lekker vind.

Leg de wafels op een bord en garneer met toppings naar keuze.

Enjoy! 😀

Liefs Manon ananas

Ga jij deze pompoenwafels maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

pompoen wafels | glutenvrij en koolhydraatarmpompoen wafels | glutenvrij en koolhydraatarm

Geef een reactie